Sesongen 2013

Da er det snart sesongoppkjøring for 2014 så er vel på tide med en aldri så liten oppsumering av 2013.!

Før jeg skriver mer vil jeg takke Knut Bøe for et godt sammarbeid gjennom sesongen, selv om jeg til tider har vært uenig i treningen har jeg fulgt programmet 100%, dette har nok mange stusset litt over men jeg tror denne sesongen vil hjelpe meg til et høyere nivå i 2014! Jeg ville ikke vært dette treningssammerbeider for uten. Så takk for alt.

En sesong er over, rundt tusen timer og over 23.000 km er tilbakelagt. En hard sesong både fysisk og psykisk!
Jeg har aldri trent mer/bedre enn før denne sesongen og før sesongstart følte jeg meg i kanon form, slik har jeg egentlig følt det gjennom hele sesongen!
Problemet er at jeg har vært i god treningsform og ikke rittform.

Etter en ok start i Spania fikk jeg en smell i NorgesCup åpningen, tempoen gikk dårlig og fellesstarten gikk heller ikke som forventet! Jeg manglet fart i beina, men etterhvert merket jeg også at overskuddet aldri var der til å henge med når farten ble skrudd opp mot slutten eller underveis egentlig…

Så kom en kort sykdomsperiode, her fikk jeg overskudd å hentet uken etterpå hjem årets første tempo seier.

Så var det igjen mye trening, noen tunge fellesstarter som jeg ikke fikk fullført..dette begynte å ta på mentalt men jeg valgte å stole på treneren å ikke minst tenke langsiktig, jeg mangler mengde så alt jeg gjorde i år vil gjøre 2014 bedre!
Dette gikk nok mye utover resultatene i år, ikke at jeg hadde hevdet meg så mye bedre i topp rittene, men jeg viste i fjor at kretsritt kan vinnes.

Så var fokuset NM, 2 uker før ble jeg syk følte meg dårlig og slet med pulsen!
Uken før NM lagtempo slet jeg fortsatt da jeg stilte til start på en lokal lagtempo med Ole og Roger! Jeg hadde godt med trøkk i beina men kroppen svarte ikke helt som jeg ville, vi vant men jeg måtte slippe 500 meter før mål! Der kunne fort plassen på lagtempoen ryke men heldigvis ble jeg tatt ut.
Jeg tok 2 dager fri for å bli 100% frisk, kjørte noen harde økter alene og sto på startstrek i NM med Ole og David! Igjen hadde sykdommen gitt meg overskuddet jeg trengte og på NM lagtempoen fløy jeg. Har vel verken før eller siden hatt så fin flyt på en tempo som denne dagen, på de siste milene kunne jeg pøse på med krefter å når jeg dro Ole over målstreken etter et fantasisk sammarbeid gikk tankene over på NM individuell tempo med en eneste gang, desverre gikk den til H….

Etter NM fikk jeg en veldig god treningsperiode, fokuserte på kosthold og små detaljer hele veien, leverte en god Tønsberg 4 dagers der jeg valgte å hjelpe Ole så godt jeg kunne i feltet!
Etter min mening var jeg den sterkeste bak Ole i denne perioden, jeg støtet med de fleste bruddforsøk på hver fellesstart sammtidig som jeg gjorde en god jobb for Ole! Jeg var også rett bak han på tempoen og prologen, formpilen viste kun en rettning så ble jeg vraket til alle de store rittene i høstsesongen.. Gedigen smell rett i trynet..tror vi på laget var enige om at jeg burde blitt tatt ut men sånn er det..

Jeg ble igjen i bergen, da NC Trondheim gikk, jeg satte da watt pers ved å vinne et gateritt solo med over en runde og over 400 i snitt watt siste 20 min! Uken etterpå ble det igjen ny pers etter å ha jaget Filip i en hard løype i Åsane!

Etter dette var fokuset trening frem mot NC avsluttningen i Halden og igjen valgte jeg å være lojal mot programmet men nå klarte kroppen min mer trening! Tempoen ble igjen en skuffelse men slik blir det da jeg ikke har trent på temposykkelen i år, ble slått av David med rundt 30 sek på 20 km. På gaterittet kjørte jeg bedre enn noen gang selvom jeg ikke holdt helt inn..
På fellesstarten var jeg med på mye støting i starten før jeg kom avgårde i et mellombrudd, dette holdt i noen mil før plussbank tauet oss  inn, men klarte å sitte fint med feltet nesten helt til finalen, rett over siste bakketopp måtte jeg slippe å da var det tomt…
Merket hardkjøret fra tidligere på dagen men trillet i mål ikke veldig langt bak.

Så skulle sesongen avsluttes med Kretsmesterskap i tempo, nesten 20 km lang løype.
Jeg fikk noen turer på temposykkelen + noen rolige korte turer for å samle overskudd, dette hjalp! Kunne 6 dager etter å ha blitt slått av David på samme distanse slo jeg tilbake å ble Kretsmester/regionsmester på tempo for 3 gang på rad rundt 30 sek foran nettopp David. Dette var utrolig godt for motivasjonen inn mot vintertreningen.

Skal jeg oppsummere sesongen 2013 vil jeg si MYE trening som har kostet resultater i år, men som vil hjelpe meg i 2014.
Fri år fra tempofokus har det også vært, det endres til neste år!
Gjort en veldig god jobb som vannbærer og hjelperytter for Ole underveis i de store rittene som desverre ikke vises på resultatlisten.
Jeg har utviklet terskelen, og blitt bedre i bakker!

Jeg har også lært mye om hva kroppen min tåler og hva som funker for meg dermed ser jeg frem til en spennende 2014 sesong med store forventninger.

Flytter også til Spania i desember så følg med videre på denne siden for mer info om dette:)

IMG_3421

Region/kretsmester 2013 Hordaland individuell tempo

401882_10152794719030394_685003229_n

Seier på Tempo i Vats

DSC07832

Lagtempo etter 3 mil, en herlig dag på jobb

Vatsrittet 2013-56

Opptrekk for Daivd under et ritt tilig i sesongen

IMG_2039

Mange kan nok få et inntrykk av at jeg kan virke veldig useriøs til tider, men tro meg, bak hvert kose bilde ligger mange mange timer med hard trening 🙂

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: