Slik foregår en hardøkt

Intervall trening er noe alle vet hva er og veldig mange har et forhold til. Det kan variere i lengde, intensitet osv.
Som syklist benytter jeg meg mye av bakkeintervaller noe som fungerer veldig bra for meg. Man kan velge forskjellige lengder på bakkene og hvor bratte de er alt ut ifra hva man vil oppnå med treningen.

Et eksempel på hvordan en av mine hardøkter kan være skal dere få nå: Dagens økt startet kl 10 med Filip Eidsheim, Nicholas Hammersland, Stian Remme og Amund Dyrnes. Planen for dagen var bakkedrag, 8 stk skulle det være og intervallene skulle vare i 4 min, altså 8×4 min. Etter ca 30min rolig sykling kom vi frem til bakken vi skulle kjøre dragene i, Stian dro videre mens vi andre begynte dragene.

Bakken var 5,7 % i snitt ca så farten kunne holdes sånn passe høy. Bakkedragene i dag kjørte jeg på rundt 182 i puls altså ca 90 % av max noe som igjen vil si over terskelen min.

Jeg klarte å holde jevnt tempo på alle de 8 dragene opp bakken og var veldig fornøyd med gjennomføringen av bakkedragene. Etter at vi var ferdig med bakkedragene bestemte Dyrnes at siden været plutselig ble fint passet det bra med en langtur i tillegg. Jeg, Filip og Dyrnes syklet da 2,5 timer ekstra etter intervallene å endre opp med en treningsøkt på litt over 4 timer.
Morsomt er det også å sykle med Filip som skal sykle sykkel VM neste uke, får sett hvor nivået ligger og presset meg ekstra på trening.

Alt i alt litt tunge bein men veldig bra gjennomført kvalitetsøkt, formen er god og håper jeg kan avslutte sesongen med noen gode ritt.

Til slutt legger jeg ved et bilde av profilen av dagens trening, jeg endte opp med litt over 100km på 4t med ca 1600høydemeter:

Categories: Uncategorized | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Slik foregår en hardøkt

  1. Dr. Jones

    Hei, Lurer på om du satser TDH i 2013 også?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: