Hadeland & Ringerike Grand Prix UCI 1.2: Nok en nedtur

Nok en helg med ritt unnagjort, nok en nedtur lagt bak meg.
Etter en skuffende sesongstart i Sandnes var jeg mer motivert enn på lenge, da laget ble syke hjemme i bergen syklet jeg 5 og 7 timers turer alene i sludd og regn for å bygge form. Fulgt treningsprogramet fra trenere hele veien, men kjenner at kroppen er tung av trening.
Det er trykk i beina men mangler ritt farten og den siste spruten for at det skal kunne gå bra på ritt, slitt med å få nok overskudd men har stolt på treneren og treningen.

Derfor sto jeg foran mine 2 første UCI ritt med stor selvtillit. Men allerede etter 1 km på Hadeland GP følte jeg at kroppen knakk sammen, jeg satt helt i front men kroppen slo seg helt av. Aldri følt det slik før men det var ingen ting som virket, derfor sto jeg av og tok en treningstur, der fikk jeg inn noen fine drag som løset opp kroppen.

Dagen etter følte jeg meg mye bedre, hadde fått en god utblåsning dagen før å var klar for å gi alt! De første 45 min satt jeg bra med, beina svarte bra og kroppen føltes kanon. Jeg lå langt fremme men så tabbet jeg meg litt ut. Jeg merket at farten i feltet var lav å skulle ned i bilkøen for å hente drikke da jeg hadde mistet 1 av flaskene mine. Da jeg kom ned på bil nr 3 merket jeg at farten ble skrudd opp, jeg spurtet opp i feltet igjen men kom opp akkurat forsent, feltet sprakk opp 6 plasser foran meg og vi klarte ikke helt å komme oss opp. De neste 10 min jobbet jeg alene mellom 2 grupper før jeg kom opp til Simen på laget, vi sammarbeidet godt, men ut på 2 runden kjørte jeg fra Simen opp en bakke, jeg kom nesten opp på bilkøen men kom rett inn i motvind over toppen! klarte aldri å komme opp.

Etter så mye trening i vinter føler jeg mer mer gjennomtrent enn noen gang, jeg sykler bedre på tester enn noen gang men sykler også dårligere i ritt enn noen gang. Det er et mentalt slag langt under belte…Det er utrolig tungt å ikke få ut det nivået jeg vet jeg bør holde…Følet også jeg skuffer laget da de presterer mye bedre enn meg uten at jeg kan bidre med noe særlig.
Men jeg gir ikke opp, nå er ritt-sesongen i gang for min del å treningen blir forhåpentligvis lettere/mindre fremover!
Planen videre er Kongsvingerirttet med deler av laget på torsdag før vi reiser videre til Danmark og Post Cup, her er nivået hardt så det er bare å ta seg sammen å finne frem rittformen.!

Håper første formtopp kommer inn mot Norges Cup på Eidsvoll.

Så vil jeg skryte av laget, Ole Andre og David leverer begge et knall ritt på Ringerike, Ole kom inn til mål mens David ble tatt ut kun noen få runder før mål. Simen imponerer også, mens Roger hadde en litt tung dag men han viser at han er sterk.

Til slutt vil jeg gratulerer Reidar Borgersen med UCI seier i helgen, han vant Ringerike GP 2013, vel fortjent.
Kanskje en av de trivligste typene i feltet. Lært mye av deg og fått mange gode tips.
Det at du leverer så gode resultater motiverer veldig. Lykke til videre.

Så noen bilder:

IMG_2308

Oppløpet og start for helgens 2 UCI ritt

IMG_2316

Start nr på plass

IMG_2314

Anti doping på plass

IMG_2317

 

Fancy tidsbrikke på plass

 

IMG_2324

Her er hele laget på plass under innskrivning

IMG_2320

Jeg signerer inn før Ringerike Grand Prix UCI 1.2

IMG_2323

 

David blid etter innskrivning

 

IMG_2327

Reidar på vei opp ripperbakken

IMG_2328

Igjen på vei opp

IMG_2326

 

En av de siste gangene opp ripperen før de skulle spurte om seieren nede i sentrum.

Det var alt, håper jeg kan komme med mer positive innlegg fremover.!
Takk

Categories: Uncategorized | 4 kommentarer

Innleggsnavigasjon

4 thoughts on “Hadeland & Ringerike Grand Prix UCI 1.2: Nok en nedtur

 1. Jørgen

  Uffamei, det var ikke bra! Men disse ritta i helgen var jo ganske kuperte så kanskje ikke perfekt for deg?? men satser på at du er klar til resten av sesongen og begynner å vinne etterhvert! Er kanskje en NM-medalje noe å håpe på, det blir jo sannsaynligvis spurt i Grimstad.

  • Ringeriket bør jeg sitte med i til de små rundene! Bør sitte med lenge på begge, men er ikke bedre nå!
   Vinne er ikke noe jeg tenker på enda! Målet for NM er tempoen å en sterk plassering der.!

 2. Anders

  Hei.
  Hvorfor skriver du at du sliter med overskuddet når du sykler så mange timer i drittvær mellom harde ritthelger? Er det poeng å ha så mye mengde i ukedagene der, bryter vel bare ned kroppen i stedet for å restituere?
  Lykke til videre, gøy å følge med!
  Hilsen ivrig syklist.

  • Hallo, vel jeg har fulgt et program fra Knut Bøe gjennom vinteren! Dette har gjort at jeg har utviklet meg på alle områder som syklist!
   Er endel mengde men vi bygger opp formen mot NM, det er jo kjedelig å ikke få det skikkelig til nå! Men jeg tror at opplegget vi har vil gi gode resultater etterhvert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: