Fett er fart & Norges Cup

Hallo bloggen….

Fett er fart, hvertfall i nedoverbakker…

Jeg er en stor fan av sykkelsporten å alt som hører til. Du har treningen, klærne, miljøet og det sosiale ++
Det er veldig lite som kan måles opp med en langtur i strålende sol med innlagt café-stopp.

Så her er min oppskrift på å bli en god syklist:

INGREDIENSER

 • 4 stk egg
 • 21⁄2 dl sukker
 • 31⁄2 dl hvetemel
 • 3 ts malt kanel
 • 2 ts natron
 • 1⁄2 ts salt
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 dl olje
 • 4 dl fint revet gulrot

OSTEKREM:

 • 150 g kremost naturell
 • 150 g melis
 • 1 ts vaniljesukker

Blander du disse ingrediensene sammen i riktig rekkefølge, på riktig måte får du en gulrotkake med topping.
Løper du en tur i skogen eller har noen bær liggende under soafen kan du ende opp med en kake som ser ut som dette:

En herlig gulrotkake vispet sammen å pyntet i anledning 17mai.

En herlig gulrotkake vispet sammen å pyntet i anledning 17mai.

Spiser man slike kvalitetskaker med jevne mellomrom sammtidig som man får i seg litt kvalitets espresso kan man nesten droppe treningen. Da kommer formen nesten av seg selv spørr du meg. Altså fett er fart…

Men fra alvor til spøk, treningen i det siste har gått knirkefritt sett bort i fra at kranklagrene har laget noe ulyd før de ble byttet.
Formen har siden Hadeland og Ringerike GP vært stabil å jeg har vunnet et lokalt temporitt på en dag jeg strengt talt ikke trodde jeg skulle komme meg gjennom så sliten som jeg var etter all reisingen etter UCI rittene.

I helgen var det derimot duket for litt viktigere ritt, nemlig NC i Trondheim med tilhørende Rankingritt.

Rankingrittet denne gangen var en 20km hard tempo med en tøff stigning underveis.
Følte selv jeg fant ryttmen relativt raskt, desverre for meg var det ikke godt nok til topp 10 som var målet.
Men jeg er uansett veldig godt fornøyd med en 13 plass å ikke minst gode watt tall som viser at formen er på vei mot toppen.

Her er wattprofilen fra lørdagens temporitt.

Her er wattprofilen fra lørdagens temporitt.

 

Her er jeg på vei opp bakken før vending, fin flyt, god ryttme og stigene form gjør ritt til gode opplevelser om dagen

Her er jeg på vei opp bakken før vending, fin flyt, god ryttme og stigene form gjør ritt til gode opplevelser om dagen

Her ca 5 km fra mål var det syre til langt utenpå drakten, klarte ikke helt å gi det viljen ville mot slutten men godt fornøyd

Her ca 5 km fra mål var det syre til langt utenpå drakten, klarte ikke helt å gi det viljen ville mot slutten men godt fornøyd

 

Så var det duket for 180km fellesstart med noen gode bakker som etterhvert skulle suge ut det som var å krefter i den lange kroppen min.
Planen var å få en skikkelig hardøkt ut av rittet å slik ble det.
I det starten gikk støtet jeg fra feltet men en gang, fikk en god luke å etterhvert besøk av en relativt stor gruppe ryttere. Vi ble hentet etter ca 1 mil, jeg benyttet da muligheten til å støte på nytt å fikk raskt en ganske stor luke ned til feltet. Jeg satt da alene i brudd før jeg ble hentet utpå andre runde, da støten en rytter fra KCK, jeg fant da ut at det var en dum ide å støte meg opp til han å gjorde dette, vi fikk da 2 fine runder med knall hard kjøring i brudd.

Etter 70 km var moroa/smerten over da feltet hentet oss å 2 nye gikk i brudd, disse ble kjørt inn etter ca 120 km å igjen prøvde jeg å støte fra et par ganger uten å lykkes, kom etterhvert i et nytt brudd men ble raskt hentet inn. Jeg støtet igjen på neste runde å kjørte halve runden alene før jeg fikk besøk, da var desverre kreftene på vei til å ta slutt.

Men med Kaptein Sabeltann´s sang Gi aldri opp på hjernen kjempet jeg tappert mellom bruddet å feltet en stund før jeg ble hentet.
Men inn mot siste runden kunne hverken gulrotkake eller kaptein Sabeltann hjelpe meg, jeg var helt tom for krefter..

Trillet rolig i mål et stykke bak vinneren, men veldig fornøyd med dagen slik den utviklet seg, føler jeg fikk vist meg godt frem å viser for meg selv at arbeidet jeg legger ned endelig gir resultater. Nå venter noen gode treningsuker med noen lokale ritt før formen virkelig skal toppes inn mot NC Oslo og sist men ikke minst NM.

Vil du følge med på treningen å dagene som syklist ellers kan du trykke på linkene under her for div medier:

 1. Følg med på trening/ritt ved å klikke her: Strava
 2. Følg med på bildeoppdateringer ved p klikke her: Instagram 
 3. Klikk gjerne liker på min side på Facebook ved å klikke her: Facebook

Takker for all støtten fra mamma og stefar (Gøran) Uten dere hadde ikke denne satsningen vært mulig, takker også Kamilla og sønnen Gøran for oppholdet i Trondheim. En takk også til Team Fixit.no som hjelper til med service sammen med Bergen CK, setter stor pris på dette.

En stor takk rettes også til mine utrolig gode å støttende sponsorer, setter utrolig stor pris på det dere bidrar med å at dere har troen på meg, godt for motivasjonen videre å håper jeg kan vise meg tilliten verdig fremover med målbevist arbeid.

Er du generelt nyskjerrig på hva som skjer innefor sykkelsporten både i inn og utland, bør du klikke deg inn på Landevei.no

Her får du daglige oppdateringer og ukentilige oppsumeringer på alt som er verdt å få med seg innefor sykkelsporten.

Avslutter innlegget med noen bilder fra søndagens fellesstart:

Bilde fra et av mine mange brudd. Foto: Peter Andreas Prydz Gørbitz

Bilde fra et av mine mange brudd. Foto: Peter Andreas Prydz Gørbitz

Ulveflokken jager stakkars lille meg opp en av de tøffe bakkene. Foto: Peter Andreas Prydz Gørbitz

Ulveflokken jager stakkars lille meg opp en av de tøffe bakkene. Foto: Peter Andreas Prydz Gørbitz

her har jeg koselig selskap fra KCK i brudd på søndagens fellesstart. Foto Peter Andreas Prydz Gørbitz

her har jeg koselig selskap fra KCK i brudd på søndagens fellesstart. Foto Peter Andreas Prydz Gørbitz

 

Takk til Multipower for utrolig bra oppfølging på ernæring. Takk også til RedBull for god drikke.

Takk til Multipower for utrolig bra oppfølging på ernæring.
Takk også til RedBull for god drikke.

Takk til Unaas for gode hjul under helgens NC aldri hatt en sykkel som veier 6,8kilo før. føltes lett:)

Takk til Unaas for gode hjul under helgens NC aldri hatt en sykkel som veier 6,8kilo før. føltes lett:)

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: