NM, intervju med Velonode og comeback på østlandet

Tiden flyr å vi har kommet til August. Jeg har gjort med bloggen slik jeg bruker å gjøre med folk med ankelsokker: oversett den!
Men her kommer etter tilbakemeldingen å dømme etterlengtet innlegg:)

Mye har skjedd siden sist blandt annet har NM blitt gjennomført med opp og nedturer. La oss starte med Lagtempoen der jeg syklet sammen Med Ole Andre Austevoll fra Team Fixit.no og Sverre Lunde Pedersen mest kjent for å surre veldig fort rundt og rundt på skøytebanen under diverse olympiske leker og VM.

Felles for de begge er at de er medlemmer i Fana il og liker å presse seg selv til det ytterste.
Det klarte vi også under rittet å trillet inn til en 7 plass i NM! Må si det er gøy å få sykle med Sverre og at Håvard Lorentzen også fra skøytelandslaget/Fana il deltok, spennende å høre hvordan de trener. Interessant å lære litt på tvers av idrettsgrenene.

Her lider jeg, Sverre Lunde Pedersen og Ole Andre underveis på NM lagtempo. foto:alan@billyeald.com

Her lider jeg, Sverre Lunde Pedersen og Ole Andre underveis på NM lagtempo.
foto:alan@billyeald.com

Enda et bilde fylt med lårmusklatur fylt med syre. foto:alan@billyeald.com

Enda et bilde fylt med lårmusklatur fylt med syre.
foto:alan@billyeald.com

Så var det klart for individuell tempo, her syklet jeg inn til en 29 plass som jeg er fornøyd med, håper å snike meg inn topp 20 neste år.

Tunge forhold i starten, vått og tungt men alt i alt fornøyd

Tunge forhold i starten, vått og tungt men alt i alt fornøyd

Så sto fellesstarten for tur, den gikk rett i dass, prøvde meg på noen støt i starten å følte meg bra men tidlig inn i første bakke fikk jeg problemer med kjedet som hoppet av, var desverre ikke sterk nok til å komme meg opp så ble liggene bak å jage noen runder før jeg ble tatt ut. Utrolig skuffende men samtidig motiverende for å komme tilbake sterkere!

Etter NM hold jeg trykket opp med å trene mengde i området rundt en plass som heter Åkra sammen med Ørjan, fikk noen tøffe dager i fjellene der.

Her er et bilde over Matre hvis jeg ikke husker helt feil på stedsnavnet

Her er et bilde over Matre hvis jeg ikke husker helt feil på stedsnavnet

Her har jeg og Ørjan nettopp hatt kaffe-stopp innerst og nederst i Åkra, herlig natur på alle kanter

Her har jeg og Ørjan nettopp hatt kaffe-stopp innerst og nederst i Åkra, herlig natur på alle kanter

Her er et bilde fra siste bakke opp mot Folgefonna, jævlig bratt, men verdt det når du kommer opp på toppen:)

Her er et bilde fra siste bakke opp mot Folgefonna, jævlig bratt, men verdt det når du kommer opp på toppen:)

Hadde også tid til å gå på date under treningsoppholdet, her med kveldens date: Toblerone

Hadde også tid til å gå på date under treningsoppholdet, her med kveldens date: Toblerone

Bilde med utsikt ned til Røldal, fantastisk treningsøkt.

Bilde med utsikt ned til Røldal, fantastisk treningsøkt.

Her et bilde av bakken opp fra Odda over til Røldal

Her et bilde av bakken opp fra Odda over til Røldal

En liten tradisjon i Åkra var at vi badet i fjorden etter hver treningstur. Friskt og kaldt.

En liten tradisjon i Åkra var at vi badet i fjorden etter hver treningstur. Friskt og kaldt.

 

 

Etter mange timer, høydemeter og km var det på tide med en aldri så liten ferie. I år som alle andre år går turen til nord Norge, nærmere bestemt Lofoten. Der har familien sine røtter å sommerhuset vårt der oppe er paradis på jord.!

Men etter 5 rolige dager begynte det å krible i kroppen da høstsesongen nærmet seg, jeg lar bildene vise hvor herlig det er å trene i Lofoten når været er fint:

Fikk tid til litt fiske underveis i Lofoten

Fikk tid til litt fiske underveis i Lofoten

Hva skal man si? rett og slett utrolig vakkert, anbefaler alle med eller uten sykkel en tur opp til Lofoten.

Hva skal man si? rett og slett utrolig vakkert, anbefaler alle med eller uten sykkel en tur opp til Lofoten.

Her er jeg på vei til Reine, der min Pappa kommer fra, nydelig natur med fantastiske veier som slynger seg mellom stupbratte fjell, kritthvite strender og kraftig hav

Her er jeg på vei til Reine, der min Pappa kommer fra, nydelig natur med fantastiske veier som slynger seg mellom stupbratte fjell, kritthvite strender og kraftig hav

Helt ytterst i Lofoten finner man kort og greit stedet Å. Enkelt nok, der får man også kjøpt ferske bakevarer stekt på gamlemåten ved et bakeri. Idyll

Helt ytterst i Lofoten finner man kort og greit stedet Å.
Enkelt nok, der får man også kjøpt ferske bakevarer stekt på gamlemåten ved et bakeri. Idyll

Så var det solen da, man kan jo sykle døgnet rundt  da er er lyst hele tiden, tar man seg en kveldstur kan man nyte midnattsolen som dypper seg ned i havet før den går opp igjen.

Så var det solen da, man kan jo sykle døgnet rundt da er er lyst hele tiden, tar man seg en kveldstur kan man nyte midnattsolen som dypper seg ned i havet før den går opp igjen.

100% idyll 100% natur

100% idyll 100% natur

 

 

Så bar det hjemover igjen å på første gang på 5 år var ikke hjemover igjen til bergen men det kjære østlandet! Så til alle fedre på østlandet med søte døtre pass på her kommer svigemors drøm:)
Selvom jeg kommer til å sykle noen sykkelfestivaler i bergen ut sesongen er det nå østlandet og Bærum/Kongsvinger som vil være min base fremover.
Når det kommer til klubb/lag for 2015 sesongen er det noen tilbud og mye interessant å velge i rundt om kring så det blir spennende å se:)

Dette bilde krever egentlig ingen beskrivelse, dere som bor i Oslo området vet hvor og hva dette er...rett og slett himmel

Dette bilde krever egentlig ingen beskrivelse, dere som bor i Oslo området vet hvor og hva dette er…rett og slett himmel

Trening opp til tyvann er også fantastisk da været spiller på lag

Trening opp til tyvann er også fantastisk da været spiller på lag

Her har jeg de siste ukene fokusert på mengde trening å dunket herlige 42,5 timer på 8 dager, så har jeg begynt å slippe opp samtidig som jeg øker intensiteten på intervallene i håp om å få litt gode resultater nå når høstsesongen endelig er i gang.

Etter jeg kom hjem har jeg også hatt endel turer på terrengsykkel, er jo litt greit å få inn litt variasjon også.

Etter jeg kom hjem har jeg også hatt endel turer på terrengsykkel, er jo litt greit å få inn litt variasjon også.

Har også begynt å legge inn litt styrke i treningen, gjerne på slutten av de dagene jeg har intervaller. Håper dette skal gi meg mer trøkk i bakkene +fobedre spurten min.

Har også begynt å legge inn litt styrke i treningen, gjerne på slutten av de dagene jeg har intervaller. Håper dette skal gi meg mer trøkk i bakkene +fobedre spurten min.

Argos Shimano har også funnet en ny måte å kjøle ned kroppen under høye temperaturer på noe som Marcel Kittel har benyttet seg mye av, nemlig Slush Is. Dette er noe jeg virkelig har sansen for. Har benyttet meg mye av dette på varme treningsøkter på over 4 timer.

Argos Shimano har også funnet en ny måte å kjøle ned kroppen under høye temperaturer på noe som Marcel Kittel har benyttet seg mye av, nemlig Slush Is.
Dette er noe jeg virkelig har sansen for. Har benyttet meg mye av dette på varme treningsøkter på over 4 timer.

Med meg på noen av de sprø turene har jeg fått med meg Kongsvingers Stijn, en Belgier like høy som meg. ser frem til mange turer med denne karen fremover.

Med meg på noen av de sprø turene har jeg fått med meg Kongsvingers Stijn, en Belgier like høy som meg. ser frem til mange turer med denne karen fremover.

Her en liten selfie på toppen av kongsvinger festning

Her en liten selfie på toppen av kongsvinger festning

Lyst brød med nugatti er motivasjon nok for å få meg ut på 6 timers turer.

Lyst brød med nugatti er motivasjon nok for å få meg ut på 6 timers turer.

På min bursdag 8 august ble jeg også intervjuet av http://www.velonode.cc en sosial medie side som ønsker å spre bilder, historier osv som  omhandler sykling rundt om kring i verden. Her har jeg fått min egen rytter profil der min historie ble presantert i form av et intervju. Klikk inn her for å lese dette: http://velonode.cc/rider-profile-dan/

Nå på søndag meldte jeg meg på Øyern rundt, dette skulle vise seg å være et ganske populært ritt med mange påmeldte, jeg var fast bestemt på å få en tøff økt med mye støting for å komme litt i ritt form inn mot Roserittet i september.

Men først må jeg berømme syklister fra Oslo/Oslo vest, her er det mange som har skjønt det med å skulle se bra ut da spesielt Vestre Aker Velo, de har elegante drakter men også elekante ryttere inni drakten. Jonas Strømberg har også blitt kjent gjennon sommerens TDF sendinger med div Euro regler, noe han og resten av FTT tar på alvor. de ser også herlige ut. Hasle-Løren kommer også som et frisk pust nå, enda i nybegynner fasen men på god vei.
Men så er det jo desverre de som prøver for hardt, de skal ha for forsøket, det er jo tross alt bedre enn ingenting, men som en klok mann ved navn Henrik Alpers en gang har sagt (eller sagt mange ganger) «ta deg sammen»

Men nok om det viktigste, over til rittet.
Jeg gjør som jeg etter hvert har blitt kjent for, går i brudd. Etter å ha prøvd 2 ganger slo Jens Voigt filosofien inn i hodet mitt å tenkte: «det er motvind, det er tungt, men hei? Solen skinner å alle gode ting er vel 3?» Så jeg støtet en gang til å vips så var jeg i brudd med en tjukkas og en elegant VAV rytter, vi tråkket syre i beina i rundt 5 mil før vi ble kjørt inn, da støtet jeg litt til før det stoppet litt opp i musklaturen, så begynte det å bli litt nervøst i feltet.

I noen små kneiker støtet en tjukkas seg avgårde, jeg følte for å ha mer vondt så jeg klinket til i en bratt kneik, kom opp til han å vi fikk en god luke, men så kom en ny kneik som jeg bare måtte støte i. Etter 20 sek full spurt opp en bakke slapp han hjulet å jeg kunne begynne med tempo, suste over en smal demning, rett opp en jævel av en bakke og ut på hovedveien igjen, der jeg etter hvert ble kjørt inn. Da gikk det så klart et større brudd med de rette folkene, prøvde å komme meg opp til de men luken var blitt for stor å beina fulla av syre, trillet i mål noen min bak vinneren som heldigvis var en VAV rytter å ikke en tjukkas. Ikke at det er feil å være en tjukkas altså:)

Videre fremover blir jeg forhåpentlig vis å finne i diverse ritt rundt om kring i Oslo området, følg meg gjerne på div andre medier ved å trykke på en av linkene under her.

* Twitter

* Instagram

* Facebook

* Strava

 

Vil takke alle som har gitt tilbakemeldinger, også de som har mast på nytt innlegg, håper dere er fornøyde nå.
Så en oppfording til dere som leser denne dritten her, hvis det er noe spesielt dere vil jeg skal skrive om eller noe dere lurer på legg gjerne igjen en kommentar her eller send meg en melding så skal jeg gjøre noe med det:)

Ps. ta gjerne kontakt hvis du vil på langtur i ukedagene, jeg er med på det meste.

Vil avslutte med å gratulere Ole Forfang med NC seier i bergen nå i helgen…FUCK YEAH..!!!

Takk for meg..!!!

 

 

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: