Hadeland og Ringerike GP UCI 1.2 rittene hvor alle har det travelt oppover…!!!

Hallo hallo bloggen, la oss starte med noe hyggelig dere.

Sist tirsdag syklet jeg en 20,3km tempo å kom på 2 plass. 7 sekunder bak vinneren tror jeg, men det viktigste for meg var den gode følelsen jeg endelig hadde på temposykkelen og ikke minst watten som var tilbake der den skal være.

20,3km i dårlig vær, men godt humør. Holdt desverre igjen litt for mye til vending pga at jeg var for usikker på formen. Men kunne dunke på bra tilbake til mål. GPS fil finner du her: TEMPO fil strava

20,3km i dårlig vær, men godt humør. Holdt desverre igjen litt for mye til vending pga at jeg var for usikker på formen. Men kunne dunke på bra tilbake til mål. GPS fil finner du her: TEMPO fil strava

Etter dette ble fokuset rettet mot helgens UCI ritt, nemlig Hadeland og Ringerike Grand Prix. Disse rittene hadde UCI kategori 1.2, der er vi klubb ryttere i Norge så heldig at vi får delta.

Her er jeg + resten av laget på innskrivning før Hadeland GP. Simen er allerede her bekymret for antall kaker i magen, men det gikk jo strålende underveis.

Her er jeg + resten av laget på innskrivning før Hadeland GP. Simen er allerede her bekymret for antall kaker i magen, men det gikk jo strålende underveis.

For min del gikk Hadeland mildt sagt drit dårlig, jeg hadde nok slitt med å komme i mål uansett i et så tøft ritt med en slik løypeprofil, men jeg er også mye bedre enn jeg viste frem på lørdag.

Men jeg har meg selv å takke da jeg sitter å «slapper av» nesten bakerst i feltet inn i bakkene. Jeg vet jo at jeg i slike lange bakker ikke er sterk nok til å kjøre meg oppover i feltet å at det er viktig for meg å være godt plassert i fremre del.

Det gikk som det måtte gå, etter 50 km var det slutt, jeg klarte etterhvert ikke å tette lukene som ble foran meg å ødela for meg selv.

Det gikk som det måtte gå, etter 50 km var det slutt, jeg klarte etterhvert ikke å tette lukene som ble foran meg å ødela for meg selv.

Så er det også 2 ting jeg vil ta opp, det første er holdningen til ryttere som faller av i NC, ranking og UCI ritt slik som i helgen. Hvorfor gir alle opp med engang? Jeg var jo selv en av de som ble liggene bak hovedfeltet, men jeg har jo lyst til å komme opp igjen. Å jeg vet at det koster MYE krefter noe jeg ikke er redd for å bruke, for jeg vil opp til det feltet igjen koste hva det koste vil. Derfor er det utrolig frustrerende å se folk som nekter å bidra, ja at enkelte rett og slett gir opp med engang å bare sitter på hjul tilsynelatende helt døde….. Det blir man jo ikke bedre av? Det koster faktisk litt krefter å henge med i toppen, også prøver enkelte å støte seg opp å da har plutselig ALLE krefter til å tette den luken…HALLO i luken liksom! Ta dere sammen:)

Det var i det minste gøy å trille fort nedover på lørdag.

Det var i det minste gøy å trille fort nedover på lørdag. Ps. her er min skamfulle gps fil fra Hadeland Grand Prix: Hadeland GP Strava

Så over til ting nr 2, for aldri før har jeg syklet i et felt hvor det har vært så nervøst…jeg syns det er synd at det skal være så mange «unødvendige» velt i hvert eneste ritt. Nå vet jeg jo at ingen velt er med vilje, å at jeg ikke er i posisjon til å klage på nivået etter de siste helgene. Nå er jeg heldig som har unngått alle disse veltene å jeg ser heller ikke så mye til de, men det jeg legger merke til at det stort sett er de samme rytterne som går ned i velt etter velt, ritt etter ritt…å det kan jo ikke være tilfeldig? Vær så snill, ta dere sammen.!

Så over til Ringerike GP, laget var klare til kamp:)

Så over til Ringerike GP, laget var klare til kamp:)

Vel vitende om hva som ventet trillet vi rolig ut fra et publikums fylt Hønefoss sentrum, inn i første bakke gikk det rolig men igjen så tar enkelte ryttere unødvendige sjangser ved å presse seg frem på steder de vet skaper farlige situasjoner å når de gjør det runde på runde samme sted blir det bare dumt… Men heldigvis jeg så ingen velt selv om jeg hørte det var endel uhell litt lengre bak. Jeg gjorde mot normalt ikke så mye ut av meg underveis i dette rittet i håp om å spare litt krefter til de tøffe bakkene på slutten av rittet.

Men etterhvert prøvde jeg sammen med noen andre å støte i fra hovedfeltet, mitt mål var å få et lite forsprang inn mot Knestang bakken. Denne berømte bakken som tok livet av alt som fantes av krefter i kroppen min.

For inn mot denne store dritten av en haug satte nemlig Team Joker fart, de hadde det langt mer travelt opp Knestang enn hva jeg hadde krefter til så der var det takk og farvel…

Opp Knestang gledet jeg meg bare til å kunne sette meg ned slik som dette....

Opp Knestang gledet jeg meg bare til å kunne sette meg ned slik som dette….

Så som dere sikkert skjønner ble det desverre ingen Rippern på meg i år, noe jeg av en eller annen grunn hadde gledet meg til siden det var relativt gøy i fjor på tross av all melkesyren.

IMG_5843

Så mens Odd Christian Eiking fosset ifra oppover Rippern

 

Satt jeg å slukket tørsten i bagasjerommet på bilen...

Satt jeg å slukket tørsten i bagasjerommet på bilen…

Desverre holdt det ikke inn for Odd, men han kjempet seg inn til en meget sterk 3 plass. Jeg vet at han kun tenker på seier, men den kommer snart slik som han holder på…jeg gleder meg i hvertfall til å følge han i de kommende etappe rittene her i Norge:)

Her er min Strava link fra Ringerike: Ringerike Grand Prix Strava

Så til andre ryttere som eventuelt skal sykle Ringerike neste år, jeg inviterer på dugnad for å grave bort den bratte delen av Knestang hvis den er med neste år også 🙂

 

Det var alt jeg hadde for denne gang, neste store på planen nå er NC Ottestad førstkommende torsdag, der blir det action med mange grus partier underveis.

XOXO

Følg meg også på følgende sider for oppdateringer

  • Strava (Her legges treningsøktene mine ut hver dag)
  • Instagram (Her legges det ut bilder fra hverdagen, både seriøse og useriøse. Som oftest kombineres de 2)
  • Facebook (Her legges det ut linker, oppdateringer, bilder, nyheter osv)
  • SnapChat: Danerikhansen (Her legges det ut daglige bilder/videoklipp fra min hverdag på godt og vondt)
  • Twitter (Her legges det ut korte statuser, linker, bilder osv)
Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: