Fra hviledag til smertefulle intervaller…!!!

Hallo bloggen….

Toppidrett er gøy, ja jeg velger å se på det jeg holder på med som toppidrett. Med rundt 1000 effektive treningstimer i året samt utallige reisedøgn er det motivasjonen som er det aller viktigste drivkraften.

Men for å få ting gjort kreves også rutiner, så selv om det til tider kan virke som det meste av tiden fokuseres på kaffestopp og antall espresso gjøres det grundig og strukturert treningsarbeid.

Hviledagen for eksempel, jo mer jeg forstår av trening jo mer innser jeg viktigheten av å tørre å hvile nok og ikke minst godt nok! På mandag trillet jeg en kort tur på lette gir før jeg tilbrakte resten av dagen liggende...

Hviledagen for eksempel, jo mer jeg forstår av trening jo mer innser jeg viktigheten av å tørre å hvile nok og ikke minst godt nok! På mandag trillet jeg en kort tur på lette gir før jeg tilbrakte resten av dagen liggende…

Strava fil fra mandagens restitusjonstur: Hviledag´s trim

Så kommer ukens første intervalløkt, man er allerede mentalt klar for smerte, men alltid like overrasket over hvor vondt det kan gjøre å sykle fort. Det er jo i grunn egentlig litt bra at man glemmer hvor vondt det faktisk gjør fra gang til gang… slik at man fortsetter å utsette seg selv for smerte.

Å for en herlig følelse det er å kjenne kroppen jobbe, melkesyren prikke i lårene å lungene skrike etter oksygen...Den følelsen/gleden man får av denne delen ved sykling er noe av det jeg liker aller best! Gøy å kunne teste sine egne grenser.

Å for en herlig følelse det er å kjenne kroppen jobbe, melkesyren prikke i lårene å lungene skrike etter oksygen…Den følelsen/gleden man får av denne delen ved sykling er noe av det jeg liker aller best! Gøy å kunne teste sine egne grenser.

Anders kunne nok når dette bilde ble tatt skrive under på at intervaller gjør vondt. Synd å gå glipp av den utsikten men er man utslitt så er man jo det...

Anders kunne nok når dette bilde ble tatt skrive under på at intervaller gjør vondt. Synd å gå glipp av den utsikten men er man utslitt så er man jo det…

Strava fil fra tirsdagens intervaller: Au au au trening

Det finnes tusenvis av fitness, motivasjons og treningsblogger som gir deg tips for hvordan du mentalt skal komme deg gjennom tøffe treningsøkter. Mange av tipsene er nok sikkert veldig bra, men nå skal du få det beste tipset EVER, å husk….du fikk det hos meg! Hver gang du har litt motgang i treningen, har det litt vondt under intervallene dine eller sitter med melkesyre til langt over ørene skal du tenke på denne:

Ja en Legokloss ja, for hvor JÆVELIG vondt er det ikke å tråkke på en sånn? Det er jo seriøst det vondeste som fins i hele verden det...Så neste gang du har litt smerter, enten det er under intervaller eller du er kvinne å skal føde...tenk på hvor MYE vondere det er å trå på en Legokloss...

Ja en Legokloss ja, for hvor JÆVELIG vondt er det ikke å tråkke på en sånn? Det er jo seriøst det vondeste som fins i hele verden det…Så neste gang du har litt smerter, enten det er under intervaller eller du er kvinne som skal føde…tenk på hvor MYE vondere det er å trå på en Legokloss…

Slik startet dagens økt, vel uthvilt fra gårsdagens intervaller rettes fokuset mot ny trening.

Slik startet dagens økt, vel uthvilt fra gårsdagens intervaller rettes fokuset mot ny trening. Lett tåke gjorde starten på dagen til en frisk opplevelse.

Etter en god natts restitusjon sto det i dag langtur på planen, da er det bare å nyte det naturen her på vakre Mallorca har å by på mens man lar praten gå.

På en sykkeltur som er mellom 4-7 timer lang rekker man å gå gjennom mange temaer. Men så holder man litt kjeft for å nyte veier som dette.

På en sykkeltur som er mellom 4-7 timer lang rekker man å gå gjennom mange temaer. Men så holder man litt kjeft for å nyte veier som dette.

Det å skravle om KitKat sjokolade, den kommende kaffestoppen eller damer blir ekstra gøy når man kan gjøre noe av det man liker best. Nemlig sykle opp smale spanske landeveier som slynger seg oppover fjellsiden.

Det å skravle om KitKat sjokolade, den kommende kaffestoppen eller damer blir ekstra gøy når man kan gjøre noe av det man liker best. Nemlig sykle opp smale spanske landeveier som slynger seg oppover fjellsiden.

IMG_5250

5,5 timer trening går som en lek i godt selskap, det at man heldigvis er i god nok for til å showe litt for fansen på Instagram ved å ta slike bilder er en bonus.

Før man vet ordet av det har man tråkket opp fjell nr 2 for dagen, har kun 1 timer sykling igjen før man er hjemme å livet smiler :) Her er Anders får meter fra bestige San Salvador for første gang.

Før man vet ordet av det har man tråkket opp fjell nr 2 for dagen, har kun 1 timer sykling igjen før man er hjemme å livet smiler 🙂 Her er Anders får meter fra bestige Sant Salvador for første gang.

Strava fil fra dagens mosjon finner du her: Trim for eldre

Nå venter et godt måltid før litt FIFA, la oss håpe det ikke ødelegger dagen for Anders…han er dessverre inne i en MEGET tung periode i FIFA.

Han redder seg inn ved å utfordre Toni vår lokale spanske helt og huseier til match, noe som inntil videre har endt med seier til Anders hver eneste gang.

I morgen tar vi oss frihet til restitusjonstur før det braker løs med ny intervalløkt fredag å langturer lørdag og søndag. Følg med videre for mer tull, legg også til Danerikhansen på Snapchat, så får du daglige små videoblogger/bilder fra det vi gjør. Flere sider jeg legger ut ting på finner du under her.

Adios….

Følg meg også på følgende sider for oppdateringer

 • Strava (Her legges treningsøktene mine ut hver dag)
 • Instagram (Her legges det ut bilder fra hverdagen, både seriøse og useriøse. Som oftest kombineres de 2)
 • Facebook (Her legges det ut linker, oppdateringer, bilder, nyheter osv)
 • SnapChat: Danerikhansen (Her legges det ut daglige bilder/videoklipp)
 • Twitter (Her legges det ut korte statuser, linker, bilder osv)
Categories: Uncategorized | 4 kommentarer

Innleggsnavigasjon

4 thoughts on “Fra hviledag til smertefulle intervaller…!!!

 1. AWESOME!!

 2. Andy

  Skjønner ikke intervalldragene dine, er det noen struktur over de?

  • Det er struktur på de, første intervallen på tirsdag ble avbrutt pga stengt vei! Mens de de siste gikk som planlagt, kjører litt roligere intervaller nå om dagen med mellom 40min-1 time total dragtid! Så økes intensiteten i desember 🙂

 3. Tilbaketråkk: 1 time på velodrom og lykke i paradis | DanErikHansen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: