Dan the Man har erobret Nord-Norge

Hallo bloggen:)
Lenge siden sist, denne ganger er jeg tilbake for å bli! Siden sist har jeg sprettet Champagne fra Sør til Nord…ikke uten grunn.

Samiske flagg vaier i vinden under et forblåst regionsmesterskap i Tana.! Det ble KO seier på ALLE øvelsene av gutta fra Varanger, fikk var så heldig å få starte og avslutte showet den helgen. Foto: Eilif Aslaksen

Samiske flagg vaier i vinden under et forblåst regionsmesterskap i Tana.! Det ble KO seier på ALLE øvelsene av gutta fra Varanger, fikk var så heldig å få starte og avslutte showet den helgen. Foto: Eilif Aslaksen

Her trår jeg ut på tempoen som også endte med sier, noe som gir meg 5 av 5 seire på tempo i regionsmesterskap siden jeg begynte å sykle:) Foto: Mihkku Solbakk

Her trår jeg ut på tempoen som også endte med sier, noe som gir meg 5 av 5 seire på tempo i regionsmesterskap siden jeg begynte å sykle:) Foto: Mihkku Solbakk

Som om ikke mine to seire var nok fikk jeg også gleden av å trille over mål sammen med min gode lagkamerat Odin som her sikrer seieren på Fellesstarten under regionsmesterskapet! 3 av 3 seire til Varanger SK.! Foto: Sirma

Som om ikke mine to seire var nok fikk jeg også gleden av å trille over mål sammen med min gode lagkamerat Odin som her sikrer seieren på Fellesstarten under regionsmesterskapet! 3 av 3 seire til Varanger SK.! Foto: Sirma

Utrolig godt samarbeid med Odin gjennom hele sesongen har gjort at vi i hvert eneste ritt ofrer oss for hverandre.! Gøy at dette kan belønnes med gode resultater. Her fra pallen på gaterittet.

Utrolig godt samarbeid med Odin gjennom hele sesongen har gjort at vi i hvert eneste ritt ofrer oss for hverandre.! Gøy at dette kan belønnes med gode resultater. Her fra pallen på gaterittet.

Video fra seieren i gaterittet finner du her: Video Regionsmesterskap Gateritt-seier 

Etter regionsmesterskapet klinket jeg til med 2 nye seire i Varanger Grand Prix Tempo og Varanger Grand Prix fellesstart på hjemmebane i Vadsø! Her fra tempoløypen. Foto: Anders Boine aka Samen

Etter regionsmesterskapet klinket jeg til med 2 nye seire i Varanger Grand Prix Tempo og Varanger Grand Prix fellesstart på hjemmebane i Vadsø! Her fra tempoløypen. Foto: Anders Boine aka Samen som ble nr 2 på begge rittene.

Champis har det også blitt i sør, for etter 4 timer og 55 minutter krysset jeg målstreken sammen med en helt fantastisk gjeng på Team Catsj 4:59:59… i regi av Erik Tandberg knuste gjengen fra sør rekorden på Kristiansand-Hovden under årets Color Line Tour.! Jeg er takknemlig for at jeg ble invitert med på dette laget å kunne hjelpe til med å dra i land en meget fortjent seier! Gutta var helt rå, en fantastisk sammensveiset gjeng!

Vi kjempet oss gjennom timevis med regn, men med humøret på topp og rekord i siktet lot vi oss ikke stoppe. Foto: Bixi

Vi kjempet oss gjennom timevis med regn, men med humøret på topp og rekord i siktet lot vi oss ikke stoppe. Foto: Bixi

For de som måtte lure vant vi med Tandberg i spissen banketten også 🙂 Er du nyskjerrig kan du se hele rittet i reprise her: Kristiansand-Hovden rekord

Så over til enda en gladsak, for til min store overraskelse og mamma´s enorme glede har jeg på en eller annen rar måte klart å beholde min kjæreste Martine ❤ Dette på tross av at jeg er meg selv 100%, hvem skulle vel trodd det?

Hun bor i Alta, så da er det jo passende at jeg sykler for et Nord-Norsk lag og en klubb i Finnmark! Heldig er jeg også siden hun er så sprek at hun kan dra meg med ut på trening.

Hun bor i Alta, så da er det jo passende at jeg sykler for et Nord-Norsk lag og en klubb i Finnmark! Heldig er jeg også siden hun er så sprek at hun kan dra meg med ut på trening.

At vi får kvalitetstid sammen på trening er også gøy, selv om veinettet ikke er så stort i Finnmark er naturen nydelig.

At vi får kvalitetstid sammen på trening er også gøy, selv om veinettet ikke er så stort i Finnmark er naturen nydelig.

Blant vidder og reinsdyr finner man også havet, slettes ikke værst utsikt:)

Det er ikke bare kjæresten min som er vakker her oppe i Nord, de har også en helt fantastisk natur.

Martine gjør seg nå klar for Norsman til helgen, du kan følge hennes blogg her: Martine Hoaas blogg

Meeen nok om kjæresten min, det er lenge siden jeg har nevnt min gode lagkamerat Odin. For med utrolig god støtte fra Eli og Svein-Are Hansen i Varanger SK fikk jeg og Odin mulighet til å stille i årets Tour de Hallingdal. Et etapperitt med 5 etapper fordelt på 4 dager.

Med oss til Hallingdal hadde vi godt humør, god støtte fra gjengen i Vadsø og god kvalitetskaffe fra Postkaffe.no

Med oss til Hallingdal hadde vi godt humør, god støtte fra gjengen i Vadsø og god kvalitetskaffe fra Postkaffe.no

Vi gikk for en topplassering i sammendraget med Odin hvor jeg ofret meg for han på første etappe, på de to neste etappene kom jeg med i brudd å sanket endel poeng på den grønne poengtrøyen samtidig som Odin hadde en litt tung 4 etappe som gjorde at han tapte endel tid på de beste i sammendraget.

Da la jeg en litt urealistisk plan for siste etappe om å gå i brudd over de 2 første fjellene for så å henge med teten inn til spurten å snappe den grønne trøyen sammenlagt.
Som sagt så gjort, for etter noen mil var både jeg og Odin med i det som skulle bli det avgjørende bruddet. Jeg mistet Odin og resten av de sterkeste opp bakke nr to og var over 40sek bak, men med en indre kamp mot melkesyre i beina og et sterkt ønske om grønn trøye kjørte jeg meg opp til teten på et 2mils grusparti på Golsfjellet.

Rett før jeg kom opp til tetgruppen hadde 3 stk støtet seg avgårde, Odin og jeg skjønte nå at vår litt urealistiske og dristige plan gikk mot grønn-trøye suksess, Odin ofret seg derfor 100% for meg, la seg i rullen med de andre i bruddet å kjørte seg selv i senk mens jeg kunne ligge bak å «hvile»

De 3 foran holdt dessverre unna, men jeg satset tøft i siste sving å vant spurten om 4 plassen, dette var nok til å vinne den grønne poengtrøyen sammenlagt.

Her står vi med grønn trøye etter premieutdelingen. Tour de Hallingdal 2016 var en tøft ritt med nesten 7000høydemeter, men med 3 av 4 etapper i brudd, offensiv sykling og herlig laginnsats ble vi belønnet.

Her står Jeg og Odin med grønn trøye etter premieutdelingen. Tour de Hallingdal 2016 var en tøft ritt med nesten 7000høydemeter, men med 3 av 4 etapper i brudd, offensiv sykling og herlig laginnsats ble vi belønnet.

Odin fikk også flotte og fortjente ord skrevet om seg i Altaposten, sjekk ut saken her: Hjalp lagkamerat til grønn trøye

Alle resultater fra Tour de Hallingdal finner du her: Tour de Hallingdal resutater

Etter Tour de Hallingdal gikk turen igjen nordover for min del, denne ganger på ferie i vakre Lofoten.

Etter Tour de Hallingdal gikk turen igjen nordover for min del, denne ganger på ferie i vakre Lofoten.

Men hva er vel en ferie i Lofoten uten en snartur til Senja for å forsvare fjorårets seier i Tour de Senja? I år var startfeltets nivå hevet noen hakk, spesielt med kontinental-proff Audun Fløtten på plass! Han satte fart i første og andre bakke der vi var 3 man som kom avgårde. Etter 130km av totalt 135km i brudd skulle alt avgjøres i spurt da ingen klarte å komme seg avgårde opp siste lille bakke.

Den spurten kom jeg i år som i fjor seirende ut fra. Utrolig deilig følelse.

Ble en hard dag på sykkelen, da er det ekstra deilig å stå øverst på pallen. På 2 plass Audun og på 3 Odin Knudsen

Ble en hard dag på sykkelen, da er det ekstra deilig å stå øverst på pallen. På 2 plass Audun og på 3 Odin Knudsen

Bilde fra spurten under Tour de Senja. Foto: Trygve Grønning

Bilde fra spurten under Tour de Senja. Foto: Trygve Grønning

Avisartikkel fra seieren på Senja finner dere her: Folkebladet: Forsvarte seieren

Med meg på turen hadde jeg Johnny Strømnes, en lokal syklist og god venn fra Lofoten, må bare si takk for støtten/turen til Senja! Utrolig kul tur som jeg håper kan gjenta seg til neste år.

Men Johnny har jeg også gjort det jeg kan aller best, nemlig telle antall treningstimer i ført sykkeltøy sittende på cafe:)

Men Johnny har jeg også gjort det jeg kan aller best, nemlig telle antall treningstimer i ført sykkeltøy sittende på cafe:)

Lokal avisen Lofotposten møtte også opp på en av mine treninger sammen med de lokale, utrolig hyggelig med all oppmerksomheten jeg har fått fra nord i år! Er artikkelen litt utydelig på bilde kan du trykke her: Lofotposten.no/DanErikIntervju Denne artikkelen må du dessverre betale for å lese på nett.

Lokal avisen Lofotposten møtte også opp på en av mine treninger sammen med de lokale, utrolig hyggelig med all oppmerksomheten jeg har fått fra nord i år! Er artikkelen litt utydelig på bilde kan du trykke her: Lofotposten.no/DanErikIntervju Denne artikkelen må du dessverre betale for å lese på nett.

Avsluttet ferien i Lofoten med denne herlige turen, fotograf Johnny får med seg Leknes i bakgrunn. Takk for i år kjære Lofoten.

Avsluttet ferien i Lofoten med denne herlige turen, fotograf Johnny får med seg Leknes i bakgrunn. Takk for i år kjære Lofoten.

Jeg må også rette en stor takk til Dare bikes Norge, som har hjulpet meg med sykkel, den har allerede gitt suksess, håper dette bare er starten.

Jeg må også rette en stor takk til Dare bikes Norge, som har hjulpet meg med sykkel, den har allerede gitt suksess, håper dette bare er starten.

Jeg vil mot slutten på dette blogg-comebacket rette en utrolig stor takk til Eli og Svein-Are Hansen i Varanger SK for all støtten og jobben de gir/gjør for oss i klubben.

En stor takk også til Sparebanken Nord-Norge som støtter regionslaget Team Sparebanken Nord-Norge, med de mange gode resultatene og store fremskrittene vi ryttere i nord nå gjør håper jeg dere ser at vi er verdt å satse på videre 🙂 Oppmerksomheten rundt ryttere/lag viser ihvertfall at vi gjør ting veldig riktig.
Takk også til Frederik Wilmann som får ting gjort, alt kan som han sier fikses. lært mye av han så langt og sesongen er langt fra over.

Så en takk til min mamma og ste far Gøran som ALLTID stiller opp, uten dere hadde ikke dette vært mulig.

Takk til alle som har sagt de har savnet bloggen, takk til alle som følger med, det setter jeg utrolig stor pris på så fortsett med det.

Så til alle andre sponsorer, jeg uendelig taknemmelig for støtten dere gir, det kommer et eget innlegg i nærmeste fremtid dedikert til dere.

Ei som også fortjener takk er hun her:

For selv om jeg er 100% meg selv har hun utrolig nok hold ut i flere mnd, det sier litt om hvor tøff denne jenta er!  Hun gir meg til og med kyss <3

For selv om jeg er 100% meg selv har hun utrolig nok hold ut i flere mnd, det sier litt om hvor tøff denne jenta er! Hun gir meg til og med kyss ❤ Lykke til under Norsman 6 august kjære:)

Følg meg også på følgende sider for oppdateringer

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: