Syklister og mengde trening (PR på 8t)

På tv hører du sikkert at kommentatorene sier at syklister er ute 5-6 timer hele tiden og trener/sykler konkurranse og slik jeg forstår det tror også veldig mange utenforstående at det trenes veldig hardt hele tiden. mange trener hardt men ikke hele tiden.

Skal man være syklist må man trene mye og lenge, da er det lange turer opp mot og gjerne over 6timer som gjelder, disse turene er sjeldent harde men det hender seg man legger inn fartsdrag eller intervaller på turene i bakker underveis.

Slik jeg trener er de harde øktene gjerne ikke på så veldig mye mer enn 3 timer, da er det som regel 1 time oppvarming og så kommer det en hard del før siste del brukes som nedsykling.

På de lange turene jeg har er jeg ute å sykler i alt fra fra 4 timer og mer, på disse turen legger jeg gjerne inn spurter etter 3 timer og det blir ca 10 spurter på en 4-6 t tur.

Disse turene gjør at man forbrenner mye fett slik at man må passe på å spise underveis, men det er også en fin måte å komme i match vekt på.

Man bygger også opp motor og utholdenhet for å holde ut i ritt som gjerne varer i mange timer.

Jeg kan vel strengt talt ikke så frytelig mye om alt dette men nok til at jeg kommer meg i form..

Nok fra meg, avslutter ved å legge ved 3 bilder av noen langturer jeg har hatt der det er litt info om turene, den ene turen er fra i går og det ble personlig rekord for min del med 8t på sykkelen, hard dag på jobb:)

8 timers tur

 

Langtur med Reidar Borgersen i Bærumsområdet

 

Langtur i bergen

 

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: