NM tempo 2013 blir kortere

Ja i dag kom det en pressemeld fra Norges sykkelforbund ang NM-tempoen i 2013!
Normalt er mesterskaps tempoer 50km slik den skal være i følge reglene for mesterskap, men neste års tempo er kortet ned til «kun» 30km.

Her er et lite utklipp fra meldingen:
«Forbundsstyret har etter innstilling fra GU landevei innvilget Grimstad SK sin søknad om 
forkortet tempodistanse for menn senior»
«På grunn av sikkerhetsmessige årsaker har Grimstad SK søkt om dispensasjon for en noe forkortet lengde på enkelte av tempodistansene under neste årets NM Landevei. Både arrangør og NCF har vurdert ulike alternativer, og har til slutt konkludert med at noe forkortede distanser er den beste løsningen.»

Dette må jeg si gledet meg veldig å høre, da jeg er mye bedre på kortere tempoer!
Nå skal det sies at 30km tempo også blir veldig vondt og farten på de beste vil også være høyere enn på en 50km tempo. Men jeg føler jeg har mer å svare med på en kortere distanse  + at jeg i tillegg for første gang er godt inne i et lag med systematisk trening gjennom vinterhalvåret.
Her trener jeg også spesialøkter for tempo både på og av sykkelen som jeg tror vil styrke meg som landeveissyklist både på tempo og fellesstart.

Mine ambisjoner har heltiden vært topp 20 neste år og sammen med min trener har vi et litt mer hårete mål som vi holder for oss selv enn så lenge. 
Jeg håper også det er en NC eller ranking tempo før NM slik at jeg får testet meg mot de beste i landet! Da vil jeg se om jeg ligger der jeg skal og hva man kan jobbe videre med.

uansett liker jeg denne endringen da jeg føler det kan slå positivt ut for meg. Da har jeg kort sagt litt om denne endringen som kom i dag. 

Categories: Uncategorized | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “NM tempo 2013 blir kortere

  1. Rogern

    Hei! Hva synes du om at NM tempoen har blitt kortere?

    • Hallo. Det syns jeg er veldig bra for min egen del, har ikke syklet så lenge så 50km er litt langt for meg enda! Det at den er kortet ned gjør jo at flere vil kunne kjempe om topp plasseringer, men føler jeg har en god mulighet til å gjøre det bra!
      Dan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: