Seier, bruddforsøk, hammer´n, trening med skøytelandslaget og Tarjei Bø

Da var 2 ritthelger plutselig ferdig, begge fylt med melkesyre, lukt av varmekrem, Carbon og svette syklister.!
Sist helg syklet jeg Øygarden sykkelfestival. Den besto av 4 ritt: 1 bakketempo, 1 tempo og 2 fellesstarter! På bakketempoen fikk jeg kjenne på kroppen at fett ikke alltid er høy fart men jeg kom meg til slutt opp, tapte ganske mye i sammendraget å lå over minuttet bak, men med en knusende seier på tempoen med tiden 12.49 på 10km lå jeg ca 20 sek bak!

Her bilde fra rett etter temposeieren

Her bilde fra rett etter temposeieren

På den første fellesstarten gikk jeg som de fleste etterhvert har blitt vant til offensivt til verks å startet/var med i de fleste bruddforsøkene som var i løpet av rittet, men mot siste runden valgte jeg å spare på kreftene bak i feltet. Prøvde meg opp en liten bakke 3 km fra mål men hverken bein eller luke var bra nok. Dermed ventet spurten, 250m motbakke opp til mål, jeg la meg bak i feltet å klinte til det jeg maktet bakfra, fikk raskt overraskende stor luke å kunne kontrollere inn til seier foran forsterke Henrik Sandal som ledet sammenlagt.

Bilde fra seieren på fellesstarten i øygarden foran Henrik

Bilde fra seieren på fellesstarten i øygarden foran Henrik

Så over til søndagen, igjen gikk jeg i brudd de 3 første rundene solo, så en rekke andre brudd i håp om å holde inn å slå Henrik sammenlagt, men desverre var jeg ikke god nok til dette, da spurten om seieren gikk rotet jeg det også til for meg selv å havnet på en skuffende 4 plass. 2 plass sammenlagt bak Henrik.
Men alt i alt en veldig god helg der jeg fikk gode hardøkter i beina.

Så gikk jeg på en utrolig urutinerte idiotisk smell å trente litt for mye og litt for hardt inn mot Roserittet denne helgen.

Jeg fikk en tung start på fredagens tempo der jeg måtte kjempe fra første meter med å få nok watt ned i pedalene, jeg er skuffet over 28 plass da jeg vet jeg kan bedre men fornøyd at jeg klarer å kjempe med meg selv på en dårlig dag. Noe jeg ikke klarte så godt før.

Lørdagens fellesstart gikk i 100 fra første meter, målet mitt var å prøve meg i brudd men jeg klarte rett og slett ikke å plassere meg langt nok fremme i feltet. Da feltet ble sprengt opp gregers første gangen satt jeg for langt bak å havnet derfor i bakleksa. Kjempet noen mil men kom aldri opp igjen å trillet til mål etter hvarnes. Jeg var også så heldig å bli stukket av veps midt på en muskel i låret (ja tro det eller ei, jeg Jar faktisk en liten lårmuskel) noe som skulle gjøre vondt værre på søndag.

På søndagen kom jeg meg helt frem under master å når Henrik Evensen ga meg et lite klapp på rompa å sa støt var jeg ikke vond å be. Jeg klinte til det jeg kunne å fikk raskt en luke men bet jo at jeg ikke får gå sånn helt uten videre så håpet at noen skulle komme opp til meg.
Etter noen km ble jeg kjørt inn men i første kneik som kom gikk jeg til igjen, denne gang fikk jeg med meg Evensen. Etterhvert kom også Even Rege og Filip Eidsheim fra team fixit.no seg opp sammen med Hurum og 2 andre, i starten samarbeidet vi veldig godt men jo mer kraft jeg la i pedalene jo mer hovnet og svei låret mitt der vepsestikket var, jeg sto over noen føringer med vondt hjertet da jeg så gjerne ville bidra.
Men så sterke som de gutta jeg var i brudd med var innser jeg at det er langt opp til deres nivå, men føler at jeg er på riktig vei.

Her fra bruddet/bruddforsøket med Filip, Even, Sondre, Henrik og 2 andre duder

Her fra bruddet/bruddforsøket med Filip, Even, Sondre, Henrik og 2 andre duder

 

Etter ca 1 time ble vi hentet inn å keg fant min plass i feltet, etter hvert som tiden gikk fikk et brudd gå avgårde, så ble det plutselig fullstendig stopp i feltet da dommerbilen kommanderte oss inn til siden for å slippe forbi bruddet i junior som kom dundrende, så ble vi satt i gang igjen men da kom junior feltet å blandet seg inn i vårt felt.
Dette endte med at vi ble stoppet 2 gang i ca 20 min der heftige diskusjoner endte med at vi ble enige med dommer om å kjøre 3 runder til og bruddet skulle få 2.45 forsprang. Men når kun ca 1 min hadde gått nærmet dame feltet seg raskt noe som førte til at vi ble jaget avgårde rett bak bruddet som da selvfølgelig raskt ble hentet inn.

Her prøver jeg meg igjen på et angrep

Her prøver jeg meg igjen på et angrep. Foto: Sturla Huse

Jeg prøvde da (som dere ser på bilde over) å gå i bakken opp til mål men fikk ingen med meg eller stor nok luke, på neste runde gikk jeg etter et angrep men da Sondre Holst Enger klinte til fra bakhjulet mitt hadde jeg verken nivået eller beina inne til å følge. Jeg fant meg derfor igjen godt plassert i feltet.
Da vi gikk ut på siste runde gikk det plutselig meldinger om at dommeren igjen hadde endret antall runder vi skulle kjøre med vi rytterne ble raskt enige om at nok var nok og kun 1 runde gjensto.

Når spurten gikk hadde jeg hadde jeg ikle krefter nok til å plassere eller hevde meg å trillet inn bak i feltet til en 44 plass.

Men tross plassering et stykke bak de beste er jeg meget fornøyd.
Jeg viser meg frem, med i mine øyne offensiv kjøring noe som jeg tror gjør meg bedre på sikt, man blir jo ikke en bedre sykkelrytter av å bare sitte med bak i feltet.
Så sånn jeg ser det er det bedre å prøve å mislykkes enn å ikke prøve i det hele tatt.

Til slutt vil jeg gratulere Henrik Sandal med seier på siste etappe, utrolig gøy å se, samtidig som Ole Andre vant på Lørdag!
Gratulerer også til Fredrik Willman med sammenlagt seieren.

 

Har også vært så heldig å fått trent med skøytelandslaget+ tarjei Bø i uken som gikk, utrolig spennende og nyttig å høre hva toppidrettsutøvere i andre ideretter gjør. veldig motiverende og inspirerende. Noen av de som var med på turen var: Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko, Tarjei Bø, Hege Bøkko, Sofie  Haugen og Simen Spiler Nilsen

Har også vært så heldig å fått trent med skøytelandslaget+ tarjei Bø i uken som gikk, utrolig spennende og nyttig å høre hva toppidrettsutøvere i andre ideretter gjør. veldig motiverende og inspirerende.
Noen av de som var med på turen var: Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko, Tarjei Bø, Hege Bøkko, Sofie Haugen og Simen Spiler Nilsen. Takk for invitasjonen Sverre, gleder meg til å følge deg gjennom sesongen.

Avsluttet treningen med Tarjei Bø, morsomt å få et innblikk i en annen idrett på et så høyt nivå.

Avsluttet treningen med Tarjei Bø, morsomt å få et innblikk i en annen idrett på et så høyt nivå. Takk for turen

 

Nå retter jeg fokuset mot rankingritt og NC fellesstart under Jæren sykkelfestival til helgen, frem til da skal jeg få noen gode kvalitetsøkter og ikke minst være smart å samle overskudd. Ser frem til å lage sykkelritt der også, håper at formenpilen fortsetter å peke oppover.

Så frem til neste innlegg kan du gjøre som snart 3000 andre gjør, nemlig følge meg på Instagram der legges det ut bildeoppdateringer ganske ofte.

Ellers vil jeg takke Multipower for veldig god støtte og sponsing når det kommer til sportsernæring, uten dere hadde det blitt tungt med all denne støtingen. Ps til alle dere chicks så har Multipower/Bringwell nå begynt med salg av Quest barer som dere er så crazy etter så klikk inn for å ta en titt:)

En takk til Spy Optic er også på sin plass for briller til all slags bruk og vær, får masse spørsmål om disse så for mer info klikk inn på www.spyoptic.com eller http://www.browncouch.no for mer info.

 

Det var det for denne gang, er det noe du lurer på eller noe du vil gi tilbakemelding på er det bare å ta kontakt.

på gjennsyn.

 

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: