Smertefull og kaotisk sesongstart endte med 2 topp 10 plasseringer

Hallo bloggen… ❤ Beklager 1 dags forsinkelse på dette innlegget, men pga av bilder valgte jeg å utsette det til i dag, slik at jeg får lagt ved litt bilder fra sesongstarten som var nå i helgen.

Men la oss starte med det viktigste, nemlig kaffestoppene. For i uken som gikk slapp jeg endelig opp på treningen for å få overskudd inn mot rittene.

På torsdagen brukte jeg mesteparten av trim-turen inne på denne café´en sammen med Anders Boine Verstad og Eivind Rømcke. Her gikk samtalen dypt inn på filosofi, politikk osv...eller samer, damer og fest...lett å blande det der, husker ikke helt

På torsdagen brukte jeg mesteparten av trim-turen inne på denne café´en sammen med Anders Boine Verstad og Eivind Rømcke. Her gikk samtalen dypt inn på filosofi, politikk osv…eller samer, damer og fest…lett å blande det der, husker ikke helt

Så nærmet lørdagen seg og med dette også årets første ritt som skulle være en tempo, nå har jo ikke jeg med min temposykkel ned hit til Spania men det fikset mitt nåværende lag CC Lloret lett som bare det.

Med både "Sportsdirektør" Guillem, lagkamerat/mekaniker Jaume og klubbdirektør stiller opp for å fikse temposykkel på torsdagskveld

Med både «Sportsdirektør» Guillem, lagkamerat/mekaniker Jaume og klubbdirektør stiller opp for å fikse temposykkel på torsdagskveld

På fredag triller jeg en rolig 2 timerstur på denne doningen. Slettes ingen god følelse, men de første turene på temposykkel på flere mnd kan jo umulig bli behagelige.

På fredag triller jeg en rolig 2 timerstur på denne doningen. Slettes ingen god følelse, men de første turene på temposykkel på flere mnd kan jo umulig bli behagelige.

Slik så det ut på vei mot vending på lørdagens tempo i det som er 1 etappe av Challenge de Primavera. Det er i alt 5 etapper fordelt på 3 helger. Foto: Margalida Ferrer

Slik så det ut på vei mot vending på lørdagens tempo i det som er 1 etappe av Challenge de Primavera. Det er i alt 5 etapper fordelt på 3 helger. Foto: Margalida Ferrer

Å sesongstarte med en tempo er rått og brutalt, desverre for min del kunne jeg nok pushet max 1 km tidligere, men alt i alt var jeg fornøyd. Foto: Margalida Ferrer

Å sesongstarte med en tempo er rått og brutalt, desverre for min del kunne jeg nok pushet max 1 km tidligere, men alt i alt var jeg fornøyd. Her er jeg på vei opp mot mål-byen Ses Salines Foto: Margalida Ferrer

På tempoen endte jeg på 8 plass 23 sekunder bak vinneren og da også 23 sekunder bak i sammendraget etter 1 av 5 etapper. Strava link til tempoen for de som vil se den er her: Challenge de Primavere stage 1 Time trial Strava

Så over til søndagen da det var duket for 105km fellesstart i en veldig flat rundløype ved byen Campos. I alle spanske byer kryr det av små café´er, noe jeg benyttet meg av i startområdet. Her satt jeg meg ned, bestilte en kopp kaffe som jeg nøt mens jeg festet startnr og fylte lommene med barer og gel. Åååh som jeg har savnet den kriblingen man får da man fører sikkerhetsnålene gjennom startnr å fester den til trøyen, adrenalinet som pumper og spenningen som stiger i takt med pulsen i det starten nærmer seg.

Så over til søndagen da det var duket for 105km fellesstart i en veldig flat rundløype ved byen Campos. I alle spanske byer kryr det av små café´er, noe jeg benyttet meg av i startområdet. Her satt jeg meg ned, bestilte en kopp kaffe som jeg nøt mens jeg festet startnr og fylte lommene med barer og gel. Åååh som jeg har savnet den kriblingen man får da man fører sikkerhetsnålene gjennom startnr å fester den til trøyen, adrenalinet som pumper og spenningen som stiger i takt med pulsen i det starten nærmer seg.

Med rundt 140 mann til start hadde jeg lovet meg selv om å ta det med ro, spare krefter osv osv…det løftet ble brutt etter ca 1 km da jeg gikk på gjenntatte bruddforsøk, men innså etterhvert at beina ikke likte dette noe særlig.

Jeg inntok da etterhvert plassen i feltet, hvor jeg de neste 3 rundene dekket de angrepene som prøvde å komme seg opp til bruddet. Foto: Peña Ciclista Establiments

Jeg inntok da etterhvert plassen i feltet, hvor jeg de neste 3 rundene dekket de angrepene som prøvde å komme seg opp til bruddet. Foto: Peña Ciclista Establiments

På nest siste runde prøvde jeg et par ganger uten at jeg fikk med meg noen eller fikk lov å gå, derfor begynte kampen om posisjonen inn mot siste runde. Innen for de siste 3km hersket det kaos blandet med høy fart i feltet uten at noen tok skikkelig kontroll. Jeg har aldri vært i posisjon i et så stort felt før når det skal kjempes om seier så jeg ble noe overrasket over hvor «kald» jeg var mentalt.

Innen for 1km kom en 90 grader sving før det var 500 meter åpen vei inn mot mål, inn i denne svingen kjempet jeg meg til en topp 10 posisjon å fikk god fart ut av svingen. Desverre for min del stoppet de andre foran litt opp noe som gjorde at feltet kom dundrene forbi på alle kanter. Hos meg svartnet det helt, jeg hadde allerede kastet med ned i bukken å begynte å kjempe meg oppover i feltet. Jeg fant en liten luke helt inne ved reklameskiltene å klarte etterhvert å kjempe meg opp mange plasser de siste 200 meterne.

Her stikker hodet mitt opp bak vinneren i blå trøye Foto: Peña Ciclista Establiments

Her stikker hodet mitt opp bak vinneren i blå trøye Foto: Peña Ciclista Establiments

Foto-finish bilde viser at jeg trillet inn til en 7 plass av de rundt 140 startene. For meg var dette min første skikkelige massespurt så jeg er alt i alt veldig fornøyd.

Foto-finish bilde viser at jeg trillet inn til en 7 plass av de rundt 140 startene. For meg var dette min første skikkelige massespurt så jeg er alt i alt veldig fornøyd.

Strava link til fellesstarten finner du her: Challenge de Primavera Stage 2 Strava

Gøy er det også å ha vunnet pengepremie for første gang, sanket inn noen euro både etter tempoen og fellesstarten, delte 50/50 med laget.

Jeg føler selv at kroppen er på et høyere nivå enn i fjor, så det blir spennende å se hva slags steg jeg har tatt når de store rittene begynner hjemme i Norge. Jeg skal nå sykle 2 ritt til her på Mallorca, jeg ligger fortsatt på 8 plass 23 sek bak lederen sammenlagt og om 2 uker venter en mer krevende løype med bakke-finish.

Der håper jeg å kunne være med å kjempe om en topp 10 plassering, samtidig håper jeg at erfaringen jeg får med meg i disse rittene kan hjelpe meg til stabile plasseringer i Norges Cupen osv.

Her er en link til artikkel om helgens prestasjoner på hjemmesiden til min nåværende spanske klubb (Katalansk tekst) : http://www.cclloret.com/notable-debut-a-la-challenge-de-primavera/

Så over til dagen i dag, den har blitt brukt til rolig restitusjonstur med laaaaang kaffestopp. Nå skal jeg få noen gode kvalitetsøkter denne uken før jeg igjen slipper opp å klinker til med nye ritt neste uke.

Så over til dagen i dag, den har blitt brukt til rolig restitusjonstur med laaaaang kaffestopp. Nå skal jeg få noen gode kvalitetsøkter denne uken før jeg igjen slipper opp å klinker til med nye ritt neste uke.

Det var det jeg hadde for denne gang, kommer med oppdateringer i løpet av uken.

 

Følg meg også på følgende sider for oppdateringer

  • Strava (Her legges treningsøktene mine ut hver dag)
  • Instagram (Her legges det ut bilder fra hverdagen)
  • Facebook (Her legges det ut linker, oppdateringer osv)
  • SnapChat: Danerikhansen (Her legges det ut daglige bilder/videoklipp)
  • Twitter (Her legges det ut korte statuser, linker, bilder osv)
Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: