20% bakke, brudd, vind og smerte.

Hello hello bloggen<3

Denne helgen var det duket for etappe 3 og 4 i Challenge de Primavera her på Mallorca.

La oss starte med lørdagens ritt som gikk fra Mountuiri og hadde målgang på toppen av en bakke like utenfor.
Vi ble guidet ut av byens trange og brosteinslagte gater før master bilen slapp oss ute på de spanske landeveiene, det ble bånn gass fra start og med kraftig medvind i starten gikk det mildt sagt styggfort.

Med 2 km igjen til første innlagte bakkespurt kom angrepene fra det allerede langsrakte feltet, jeg bestemte med med 1,6km igjen til toppen for å lette på den tunge kroppen.

De neste 3 minuttene ble fylt med smerte, jeg tok igjen alle foran i løypen men hadde desverre fått 6-7 man på hjul da det slaket ut mot toppen. Jeg holdt trykket oppe så godt jeg kunne å ble nr 2 i spurten. Det kostet meg også 572watt i snitt i 3min å bli nr 2 i den spurten, smertefult og kjipt.

Over toppen kom det ene continental laget (Burgos BH) fra Spania som deltok her å satte fart, det ble raskt strekk i feltet men vinden gjorde det greit å sitte med. Men når vi igjen dundret inn i de trange brosteinsgatene i Mountuiri ble det bra strekk i feltet som resulterte i at en gruppe på 18 man slet seg løs, her satt mange av favorittene med sterke lagkamerater og IKKE jeg.

Jeg prøvde desperat å få i gang folk i feltet men etter en 10km lang føring uten tegn til interesse fra de andre til å hjelpe ble det for tungt i den vindutsatte løypen. Dermed hadde jeg rotet bort sjangsen for å kjempe om seieren…

Bilde fra 1 runde tror jeg, på et strekk det vi lå godt over 50km/t Foto: Margalida Ferrer

Bilde fra 1 runde tror jeg, på et strekk det vi lå godt over 50km/t Foto: Margalida Ferrer

Inn mot mål kjempet jeg meg fram til fronten av hovedfeltet før vi svingte inn på en smal vei som ikke var bredere enn en gang og sykkelvei. Her ble det kamp om plassen helt til veien knakk 90 grader og rett inn i en 20% stigning.

Før den svingen hadde jeg kjempet meg til en god posisjon. Foto: Margalida Ferrer

Før den svingen hadde jeg kjempet meg til en god posisjon. Foto: Margalida Ferrer

Inn i den bratteste delen trøkket jeg det jeg var god for oppover det bratte partiet, det slaket ut litt på toppen samtidig som jeg ble stiv som en stokk. Men kjempet meg inn som 7 beste i hovedfeltet og 25 plass totalt. Foto: Margalida Ferrer

Inn i den bratteste delen trøkket jeg det jeg var god for oppover det bratte partiet, det slaket ut litt på toppen samtidig som jeg ble stiv som en stokk. Men kjempet meg inn som 7 beste i hovedfeltet og 25 plass totalt. Den siste km oppover brukte jeg 2m31sek på med 507 i snitt watt Foto: Margalida Ferrer

Alt i alt godt fornøyd selv om jeg helst skulle vært i gruppen foran, det positivet er at jeg aldri før har tråkket så bra i bakkene før. Link til strava filen fra rittet: Strava Challenge de Primavera stage 3

Så over til søndagen hvor jeg gikk offensivt til verks, de første 20 km støtet jeg utallige ganger, men hver gang jeg gikk ble jeg tauet inn av Burgos conti laget og et annet. De ville ikke lag meg gå pga poengene på klatretøyen.

Det var mye frem og tilbake men etter 1 time smalt det skikkelig i feltet, det ble god strekk. Jeg satt langt fremme å følte meg sterk, det ble støtet veldig mye å jeg havner desverre litt bakpå. En gruppe på 14 sterke man kommer avgårde samtidig som noen små grupper tar opp jakten. Jeg støter meg fra det forvirrede hovedfeltet å tar opp jakten.

Etter hvert er vi 4 stk som jobber godt sammen men den neste timen kommer vi aldri nærmere enn 40 sekunder til bruddet foran. Foto: Peña Ciclista Establiments

Etter hvert er vi 4 stk som jobber godt sammen men den neste timen kommer vi aldri nærmere enn 40 sekunder til bruddet foran. Foto: Peña Ciclista Establiments

Jeg føler meg veldig sterk i gruppen å den tynnes godt ut, vi har på det meste 1.30 til hovedfeltet men med 10km igjen er de kun 30 sek bak. Da støter jeg ifra mine da 2 bruddkamerater å begynner den mentale kampen for å holde unna for hovedfeltet. De siste 10km har jeg 51km/t i snitt. Det gjorde sitt til at jeg holdt unna for hovedfeltet med 6sekunder…

Slik ser en skuffet Dan ut over målstreken, den eneste trøsten jeg tar med meg er at jeg er sterkere enn i fjor og jeg blir bare bedre .Foto: Peña Ciclista Establiments

Slik ser en skuffet Dan ut over målstreken, trillet inn til en 15plass. Den eneste trøsten jeg tar med meg er at jeg er sterkere enn i fjor og jeg blir bare bedre .Foto: Peña Ciclista Establiments

Link til etappen på strava: Strava Challenge de Primavera stage 4 

Så jeg oppsumerer helgen slik:

  • Kroppen fungerer MYE bedre enn på samme tid i fjor
  • Jeg MÅ lære meg å sitte med helt foran når serieren skal avgjøres
  • Selv om jeg gjør små feil som koster dyrt har jeg fått god ritt-trening
  • Jeg tar med meg det positivet og lærer av det negative

Følg meg også på følgende sider for oppdateringer

  • Strava (Her legges treningsøktene mine ut hver dag)
  • Instagram (Her legges det ut bilder fra hverdagen)
  • Facebook (Her legges det ut linker, oppdateringer osv)
  • SnapChat: Danerikhansen (Her legges det ut daglige bilder/videoklipp)
  • Twitter (Her legges det ut korte statuser, linker, bilder osv)

Takk for denne gang:)

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: