Kosthold, slanking, 12.41 og trening!

Hallo kjære fans og haters 🙂

NM nærmer seg med stormskritt, å i år inneholder den løypen endel bakker.
Derfor er jeg i gang med en aldri så liten mengdeperiode hva gjelder trening og en aldri så liten diettperiode hva gjelder fôr.!

Etter gode svar fra kroppen i det siste, samtidig som resultatene viser at jeg endelig gjør ting riktig er det nå en stund frem til neste NC på Eidsvoll. Derfor passer det fint med mengdetrening i ukene fremover, dette begynte jeg med rett før NC 2 på Ottestad, noe som kroppen virket å like veldig godt.

I likhet med været på treningen hver eneste dag de siste ukene liker kroppen min det tungt. Den responderer bra på mye trening selv om den blir litt seig:)

I likhet med været på treningen hver eneste dag de siste ukene liker kroppen min det tungt. Den responderer bra på mye trening selv om den blir litt seig:)

Selv om jeg er inne i en relativt tung treningsperiode benytter jeg meg av muligheten til å bryte opp litt med noen lokale konkurranser. Denne uken ble det arrangert klubbmesterskap på tempo for syklister i Solør Cykleklubb, denne fikk jeg lov til å bli med på. Med en 5 timers sykkeltur i 2 grader, vind og regn dagen i forveien samt en morgenøkt tidligere på dagen viste jeg at det kom til å bli en tung 10km.

Tungt ble det, å med kanskje litt for tunge gir ble det slitsomt.! Uansett, jag fant flyten ganske raskt å fløy inn på tiden 12.41 :) I en flat løype men med endel sidevind var jeg MEGET fornøyd med dette da jeg fortsatt har 10-20 watt mer å gå på :)

Tungt ble det, å med kanskje litt for tunge gir ble det slitsomt.! Uansett, jag fant flyten ganske raskt å fløy inn på tiden 12.41 🙂 I en flat løype men med endel sidevind var jeg MEGET fornøyd med dette da jeg fortsatt har 10-20 watt mer å gå på 🙂

Strava er ikke helt nøyaktig i forhold til Garmin på tid, watt og distanse men her er filen fra tempoen: 10km tempo strava

Jeg har også dessverre for min del kuttet ut kake-dietten, den førte til fart men lite sannsynlig at dette gir utslag i en kupert NM-løype på en positiv måte. Det er jo ikke et ukjent fenomen i sykkelsporten at vi justerer vekten inn mot viktige ritt, hos meg er dette intet unntak Det er ikke fryktelig mye som skal ned, men jeg er i gang med å justere vekten ned til 79kg, det skal være en grei sak 🙂

Derfor er fokuset på små detaljer i kostholdet viktig for meg om dagen, noen som går utover min kjære familie som jeg bor hos! Samtidig er det gøy å bli kjent med kroppen og kosthold på denne måten.

Men hvem sier at sunn mat ikke kan være spennende og godt :) Her er en type middag det går mye i om dagen, fisk og mye grønt fôr :)

Men hvem sier at sunn mat ikke kan være spennende og godt 🙂 Her er en type middag det går mye i om dagen, fisk og mye grønt fôr 🙂

Her er også et godt eksempel på en middag jeg kan sette pris på etter en 5 timers langtur ute i ruskeværet:)

Her er også et godt eksempel på en middag jeg kan sette pris på etter en 5 timers langtur ute i ruskeværet:)

Dagens middag, her endte Lofot-torsken sine dager :) Ååååå jeg er som Truls Svendsen glad i saus, men det har den siste tiden blitt fy fy :/ Men det her smakte uansett super godt :) Anbefaler alle å reise til Lofoten, fiske fisken for så å spise den...!! Super enkel middag.

Dagens middag, her endte Lofot-torsken sine dager 🙂 Ååååå jeg er som Truls Svendsen glad i saus, men det har den siste tiden blitt fy fy :/
Men det her smakte uansett super godt 🙂 Anbefaler alle å reise til Lofoten, fiske fisken for så å spise den…!! Super enkel middag.

Det skal sies at det ikke er super lett å holde seg unna godsaker, derfor har jeg en utvalgt dag i uken etter en langtur hvor jeg unner meg litt sjokolade eller lignende godsaker 🙂

Meeen deler av frokosten min som jeg bruker før hvert ritt og tøffe treningsøkter funker også som godis siden det er så godt.

Nemlig glutenfri havregryn med naturell yoghurt, rosiner, valnøtter og honning! Dette gir MYE og ikke minst langvarig energi som funker veldig bra for meg.

Nemlig glutenfri havregryn med naturell yoghurt, rosiner, valnøtter og honning! Dette gir MYE og ikke minst langvarig energi som funker veldig bra for meg. Samtidig som det faktisk smaker utrolig godt. Dette er også en god avkobling fra den vanlige havregrøten jeg koker opp nesten hver morning 🙂

Så slik ser det ut når jeg sitter å skriver dette innlegget, god/sunn frokost som metter samtidig som EPO kaffen jeg kjøpte i Belgia smaker himmelsk.! Det eneste er at det ofte kan bli litt for mange kopper, sånn som nå...har kommet litt ut av tellingen på antall kopper så må ut å gå en tur for å få ut litt energi.

Så slik ser det ut når jeg sitter å skriver dette innlegget, god/sunn frokost som metter samtidig som EPO kaffen jeg kjøpte i Belgia smaker himmelsk.! Det eneste er at det ofte kan bli litt for mange kopper, sånn som nå…har kommet litt ut av tellingen på antall kopper så må ut å gå en tur for å få ut litt energi.

I går prøvde jeg meg også på en ny oppskrift på pannekaker, dette endte heldigvis med suksess

Alt man trenger er: -Sammalt hvete (grovt) -Havregryn (jeg bruker glutenfri) -Salt -Melk -Egg -Rapsolje

Alt man trenger er:
-Sammalt hvete (grovt)
-Havregryn (jeg bruker glutenfri)
-Salt
-Melk
-Egg
-Rapsolje

Jeg er super fan av glutenfri havregryn da jeg blir mindre oppblåst av det, samtidig er jeg nøye på å velge produkter uten tilsatt sukker, her med blåbær som eksempel, friske bær er jo også bedre enn syltetøy:)

Naturhonning er selvfølgelig å anbefale, like godt i havregrøten om morningen som underveis på treningen:)

Naturhonning er selvfølgelig å anbefale, like godt i havregrøten om morningen som underveis på treningen:)

Som nevnt langt her oppe er været meget dårlig om dagen, med lave temperaturer, vind og regn. Derfor foregår noen av øktene på rulle nede i kjelleren for å få terpet litt teknikk i litt mer behagelig temperatur.

Den siste tiden har jeg også hatt veldig mange økter på temposykkel, faktisk helt opp til 4 økter i uken.

Den siste tiden har jeg også hatt veldig mange økter på temposykkel, faktisk helt opp til 4 økter i uken.

Jeg har justert mye på sittestillingen min i det siste, men passer på å kun gjøre små forandringer om gangen slik at jeg ikke skal pådra meg noen unødvendige skadet. Føler jeg sitter veldig komfortabelt på den, samtidig som jeg sitter mye mer aerodynamisk i forhold til i fjor og sist men ikke minst får ut den watten jeg er god for! Så nå er det bare å fortsette det gode arbeidet jeg gjør om dagen, holde fokuset og konsentrasjonen oppe så håper jeg dette gir resultater fremover :)

Jeg har justert mye på sittestillingen min i det siste, men passer på å kun gjøre små forandringer om gangen slik at jeg ikke skal pådra meg noen unødvendige skadet. Føler jeg sitter veldig komfortabelt på den, samtidig som jeg sitter mye mer aerodynamisk i forhold til i fjor og sist men ikke minst får ut den watten jeg er god for! Så nå er det bare å fortsette det gode arbeidet jeg gjør om dagen, holde fokuset og konsentrasjonen oppe så håper jeg dette gir resultater fremover 🙂

Følg meg også på følgende sider for oppdateringer

 • Strava (Her legges treningsøktene mine ut hver dag)
 • Instagram (Her legges det ut bilder fra hverdagen, både seriøse og useriøse. Som oftest kombineres de 2)
 • Facebook (Her legges det ut linker, oppdateringer, bilder, nyheter osv)
 • SnapChat: Danerikhansen (Her legges det ut daglige bilder/videoklipp fra min hverdag på godt og vondt)
 • Twitter (Her legges det ut korte statuser, linker, bilder osv)
Categories: Uncategorized | 4 kommentarer

Innleggsnavigasjon

4 thoughts on “Kosthold, slanking, 12.41 og trening!

 1. Hvorfor velger du glutenfri havregryn? Havre er jo allerede glutenfri 😉 (kan riktignok bli noe forurenset av hvete, rug, o.l. under produksjon, men har du ikke cøliaki skal det være lite grunn for å betale mer for glutenfri. Men lav-gluten-kost er nok smart!

  • Jeg velger vel det fordi jeg føler jeg merker forskjell på det både før under og etter trening/ritt! Mulig det bare er meg, men er jo tross alt det som er viktigst hehe

 2. Marius

  Glutenfritt er merkbart!

 3. Glutenfri mat er smart, men synes det virker rart at man merker forskjell på om det er et bittelite hvetekorn i havren eller ei. Men glutenfri havregryn inneholder større korn, og kanskje det kan være grunnen?

  Vil du unngå å bli oppblås og få enda mer næring ut av havren bør du bløtlegge kornene kvelden før. Da blir de mye enklere å fordøye og næringen blir lettere opptakelig.

  http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/kosthold/hva-er-fytinsyre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: