En ukes mosjon på Mallorca

Hallloooo bloggen…!!!

Da er tiden inne for å plage dere litt med et nytt innlegg her på rosabloggen. Denne uken tenkte jeg rett og slett at jeg skulle skrive litt om trening.

Nå har det seg nemelig slik at jeg ofte får «gode» råd eller har den æren av å få tilsendt mange forskjellige meninger om hva jeg bør trene, hva jeg gjør feil osv osv. Setter pris på det, spesielt når jeg har en dårlig periode i sesongen! Da mangler det ikke på «gode» råd og meninger:)

Så har det seg også slik at jeg til tider kan skape et inntrykk av at jeg kun sitter på café med beina høyt å venter på at formen skal komme inn mot sesongen. Slik er det altså ikke, her er en uke med mosjon for meg.

Mandag

Ja, nå var mandag kanskje ikke den heldigste dagen å starte med, for da sitter jeg faktisk kun på café, det er nemlig hviledag. 1-2 av mandagene i mnd har jeg helt fri fra trening de resterende triller jeg en kort restitusjonstur på ca 1 time.

Ja, nå var mandag kanskje ikke den heldigste dagen å starte med, for da sitter jeg faktisk kun på café, det er nemlig hviledag. 1-2 av mandagene i mnd har jeg helt fri fra trening de resterende triller jeg en kort restitusjonstur på ca 1 time.

Tirsdag

Tirsdag er ukens første treningsdag, det er også den første av 2-3 intervall dager. Denne uken hadde jeg totalt 5 bakkedrag, de ble gjennomført slik: 4x2,6km på 400-405 watt i 8,5min så 1x8,3km på 370watt i 23min

Tirsdag er ukens første treningsdag, det er også den første av 2-3 intervall dager. Denne uken hadde jeg totalt 5 bakkedrag, de ble gjennomført slik: 4×2,6km på 400-405 watt i 8,5min så 1×8,3km på 370watt i 23min (tall hentet fra Garmin Connect). På bildet over ser dere kart over hvor jeg syklet + løyeprofil 

Her er div data fra tirsdagsøkten hentet fra Strava, link til økten er her:

Her er div data fra tirsdagsøkten hentet fra Strava, link til økten er her: Tirsdags Trening

Onsdag

Onsdagen er dagen for langtur, denne uken ble den på 210km, egentlig veldig lite å si om langturene, de går ganske rolig for seg uten at noe spesielt skjer. Av og til har man kaffe-stopp på disse langturene, men når jeg trener alene som jeg veldig ofte gjør her på Mallorca er det kanskje kjedelig, derfor hopper jeg som regel over disse alene.

Onsdagen er dagen for langtur, denne uken ble den på 210km, egentlig veldig lite å si om langturene, de går ganske rolig for seg uten at noe spesielt skjer. Av og til har man kaffe-stopp på disse langturene, men når jeg trener alene som jeg veldig ofte gjør her på Mallorca er det ganske kjedelig, derfor hopper jeg som regel over disse. 

Her er litt oppsumert data fra onsdagens langtur, link til Strava her: OnsdagsTrening

Her er litt oppsumert data fra onsdagens langtur, link til Strava her: OnsdagsTrening

Torsdag

Torsdagene består av rolig 2-3 timer restitusjonstur, denne er gjerne i flatt terreng.

Torsdagene består av rolig 2-3 timer restitusjonstur, denne er gjerne i flatt terreng.

Oppsumert data fra torsdag, link til Strava: TorsdagsTrening

Oppsumert data fra torsdag, link til Strava: TorsdagsTrening

Fredag

Fredag betyr at det er duket for ukens 2 hardøkt, denne uken ble den gjennomført slik: 2x5,5km på 360watt i 16,5min så 11x40sek max drag med 1 min pause mellom hver spurt, Her er litt tall fra de 11 dragene: 1: 624 Gj.sn watt & 908 max watt 2: 591 Gj.sn watt & 961 max watt 3: 585 Gj.sn watt & 940 max watt 4: 581 Gj.sn watt & 801 max watt 5: 580 Gj.sn watt & 810 max watt 6: 578 Gj.sn watt & 828max watt 7: 574 Gj.sn watt & 1032max watt 8: 561 Gj.sn watt & 911max watt 9: 560 Gj.sn watt & 757max watt 10: 531 Gj.sn watt & 891max watt 11: 433 Gj.sn watt & 712 max watt Avsluttet med 1x19min styrketråkk. (tall hentet fra Garmin Connect)

Fredag betyr at det er duket for ukens 2 hardøkt, denne uken ble den gjennomført slik: 2×5,5km på 360watt i 16,5min så 11x40sek max drag med 1 min pause mellom hver spurt, Her er litt tall fra de 11 dragene:
1: 624 Gj.sn watt & 908 max watt
2: 591 Gj.sn watt & 961 max watt
3: 585 Gj.sn watt & 940 max watt
4: 581 Gj.sn watt & 801 max watt
5: 580 Gj.sn watt & 810 max watt
6: 578 Gj.sn watt & 828 max watt
7: 574 Gj.sn watt & 1032 max watt
8: 561 Gj.sn watt & 911 max watt
9: 560 Gj.sn watt & 757 max watt
10: 531 Gj.sn watt & 891 max watt
11: 433 Gj.sn watt & 712 max watt
Avsluttet med 1x19min styrketråkk(285Gj.sn watt).                                                            (tall hentet fra Garmin Connect)

Oppsumert data fra hardøkten fredag, Strava link: FredagsTrening

Oppsumert data fra hardøkten fredag, Strava link: FredagsTrening

Lørdag

Lørdager blir brukt til ny langtur, normalt sett varierer jeg med å ha noen turer i fjellene men pga været denne uken har turene for det meste blitt gjort på den "flate" siden av øyen, selv om dette har gjort at vinden har satt sitt preg på øktene ettersom den har vært ganske kraftig denne uken.

Lørdager blir brukt til ny langtur, normalt sett varierer jeg med å ha noen turer i fjellene men pga været denne uken har turene for det meste blitt gjort på den «flate» siden av øyen, selv om dette har gjort at vinden har satt sitt preg på øktene ettersom den har vært ganske kraftig denne uken.

Oppsumert data fra Lørdagsturen, Strava link: LørdagsTrening

Oppsumert data fra Lørdagsturen, Strava link: LørdagsTrening

Søndag

Søndag å det er klart for spurt trening, den ble gjennomført slik:  3x20 sek flate spurter 1: Max 71km/t, Max 1246watt, 955gj.sn watt 2: Max 69km/t, Max 1259Watt, 929Gj.sn watt 3: Max 68km/t, Max 1333watt, 918Gj.sn watt Så 4x20 sek i slak motbakke: 1: Max 57km/t, Max 1348watt, 966Gj.sn watt  2: Max 55km/t, Max 1319watt, 999Gj.sn watt 3: Max 54km/t, Max 1305watt, 1023Gj.sn  4: Max 53km/t, Max 1223watt, 1014Gj.sn watt Så 2x20sek bakkespurt 1: Max 38km/t, Max, 1168watt, 1004Gj.sn watt 2: Max 30Km/t, Max 1204watt, 959Gj.sn watt

Søndag å det er klart for spurt trening, den ble gjennomført slik:
3×20 sek flate spurter
1: Max 71km/t, Max 1246watt, 955gj.sn watt
2: Max 69km/t, Max 1259Watt, 929Gj.sn watt
3: Max 68km/t, Max 1333watt, 918Gj.sn watt
Så 4×20 sek i slak motbakke:
1: Max 57km/t, Max 1348watt, 966Gj.sn watt
2: Max 55km/t, Max 1319watt, 999Gj.sn watt
3: Max 54km/t, Max 1305watt, 1023Gj.sn
4: Max 53km/t, Max 1223watt, 1014Gj.sn watt
Så 2x20sek bakkespurt
1: Max 38km/t, Max, 1168watt, 1004Gj.sn watt
2: Max 30Km/t, Max 1204watt, 959Gj.sn watt                                                                      (Tall hentet fra Garmin Connect)

Oppsumert data fra Søndagens tur, Strava link: SøndagsTrening

Oppsumert data fra Søndagens tur, Strava link: SøndagsTrening

Det var slik denne uken så ut altså, det varierer jo fra uke til uke men antall timer, type intervaller osv men men. Totalt i Januar mnd fikk jeg 120timer trening totalt, fordelt på 3200km og noen styrkeøkter, nå i Februar vil intensiteten bli skudd et par hakk opp samtidig som time antallet blir satt noe ned.
Selv om jeg til tider kan virke useriøs er det ingen ting i veien med arbeidsinsattsen min i målet om å bli best mulig.

Jeg har jo også begynt i Rye, mange har reagert litt på det….andre lurer på hva slags forandringer dette vil få for min satsning. Vel den første forandringen er jo at jeg nå leier inn 10-50 lokala spanjoler 2-3 ganger i uken slik at jeg får øvd meg på rullekjøring, jeg har også fått tilsendt Rye-sangen som alle må synge mens vi er ute på tur, den går slik:

Det satt 1000 Ryesyklister i rullen å den fremste den sa: «Det er vind her, rull over». Så rullet de rundt, den ene slapp seg bak. Det satt 999 Ryesyklister i rullen å den fremste den sa: «Det er vind her, rull over». Så rullet de rundt den ene slapp seg bak. Det satt 998 Ryesyklister i rullen å den fremste den sa:»Det er vind her, rull over». Så rullet de rundt den ene slapp seg bak. Det satt 997 Ryesyklister i rullen å den fremste den sa:»Det er vind her, rull over». Så rullet de rundt den ene slapp seg bak. Det satt 996 Ryesyklister i rullen å den fremste den da:»Det er vind her, rull over». Så rullet de rundt den ene slapp seg bak. Det satt 995 Ryesyklist….Osv Osv

 Jeg regner med dere ser hvor den sangen går, antall syklister i rullen i sangen avhenger helt av hvor lang sykkelturen er:)

Følte jeg ble sliten av å skrive det seriøse treningsgreiene lengre opp på siden så vi må nesten bli ferdig med dette innlegget slik at jeg kan slappe av med Tjukken og Lillemor på tv2

Ukens Snap Chat

Ukens snap kommer fra Marie, desidert en av de gladeste og positive personene du finner i Norge.

Ukens snap kommer fra Marie, desidert en av de gladeste og  mest positive personene du finner i Norge.

Jeg har egentlig fryktelig mye annet tull jeg vil dele med dere også, men dette innlegget begynner å bli litt for langt, så får heller spare det til en annen gang. Mot slutten vil jeg gratulere mine venner i Frøy-Bianchi men strålende innsats under de siste dagers Challenge Ciclista Mallorca…Imponerende, inspirerende og motiverende:) Ser frem til å trene med noen av dere til uken.

Vil minne dere på at dere finner mere tull fra meg på følgende sider:

Følg også treningen min på

Nå nærmer også ritt-sesongen 2015 seg med stormskritt, det betyr også at div ritt begynner å komme på plass på kalenderen min. Er du nyskjerrig på hvor jeg skal sykle ritt i år, da er det bare å klikke inn her:

Det var alt jeg hadde for denne gang, håper du likte dette litt «seriøse» innlegget mitt, kom gjerne med tilbakemeldinger, eller tips til ting dere vil lese om, husk ingen ting er for useriøst å skrive om:)

I need more haters the old ones became my fansole_brum_sleep_gif[1]

Categories: Uncategorized | Stikkord: , , , , , , , , , , , , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: